Öztrak: Doktorlar ayçiçek yağı değildir

Öztrak, "Hükümetten beklenen şey, Türkiye'nin gereksinim duyduğu deneyimli doktorlara, sağlık personellerine, bu ülkede insanca çalışacakları ve yaşayacakları hak ve olanakları sağlamasıdır. Doktorlar, elinizde kalmayınca yalvar yakar bir şekilde ithal ettiğiniz ayçiçek yağı değildir." dedi.

SİYASET 14.03.2022, 19:40
Öztrak: Doktorlar ayçiçek yağı değildir

CHP MYK (Merkez Yönetim Kurulu), parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir araya geldi. Toplantının ardından gazetecilere açıklamalar yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, COVID-19 salgınında milletin yalnızca canıyla değil cüzdanıyla da sınandığını kaydetti.

"Bizim hükümet ise IBAN verdi"

Öztrak, "Başta esnaf ve dar gelirliler olmak üzere toplumun büyük bir kısmı bedel ödedi. Başka ülkelerdeki hükümetler bu ekstrem dönemde kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Halkına direkt olarak gelir desteğinde bulundu. Türkiye'deki hükümet ise destek yerine borç vermeyi tercih etti. Türkiye'deki hükümet vatandaşlarına IBAN atıp, para istedi. Halka 3-5 maskeyi bile bedava dağıtmayı başaramadılar. Salgın döneminde halkını destekleyen ülkelere bakıldığında ise 185 ülke arasından 105'inci olduğumuzu görüyoruz." diye konuştu.

"Doktorlar ayçiçek yağı değildir"

Öztrak, sağlık personellerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ederek, "Hükümetten beklenen şey, Türkiye'nin gereksinim duyduğu deneyimli doktorlara, sağlık personellerine, bu ülkede insanca çalışacakları ve yaşayacakları hak ve olanakları sağlamasıdır. Böylelikle halkımız da hak ettiği sağlık hizmetini, gereksinim duyduğu anda ve sıra beklemek durumunda kalmadan alabilecektir. Doktorlar, elinizde kalmayınca yalvar yakar bir şekilde ithal ettiğiniz ayçiçek yağı değildir. İktidarımızda sağlık çalışanlarına sözümüzdür. Sağlıkta şiddetin engellenmesi için caydırıcı düzenlemeleri ivedilikle uygulamaya alacağız. Hemşire ve doktor dövmeyi milli spor sananlara göz açtırmayacağız. Çok sayıda sağlık personelini işe alacağız. Sağlık personellerinin refah düzeyini artıracağız. Hak ettikleri maaşları vereceğiz. Çalışma saatlerini insani bir hale getireceğiz." sözlerini sarf etti. 

"Asgari ücret zammı eriyip gitti"

Ülkemizin an itibarıyla dünyada en çok enflasyona sahip olan 8'inci ülke olduğunu belirten Öztrak, "Ocak ayında asgari ücrete gelen yüzde 50 zam, henüz ilk birkaç ayda açlık sınırının altına indir. Cebinizde kaç para olduğu önemli değildir, önemli olan o parayla neler alabildiğinizdir. An itibarıyla en büyük banknotumuz 200 TL. Bu banknot 13 sene evvel tedavüle girdi. O zamanlar bu parayla 40 litre ayçiçek yağı alınıyordu. Şimdi ise 6 litre dahi alınamıyor. 200 TL'ye 2 depoya yakın mazot, 1,5 depo benzin dolduruyorduk. Şu anda 200 TL'ye 10 litre yakıt bile alınamıyor." dedi. 

Yorumlar (0)