Öztrak: Ay'a gideceğini söyleyenlerin yangın söndürme uçağı yok

Ülkemizin birçok noktasında meydana gelen orman yangınlarına dair konuşan Öztrak, “Birkaç ay evvel Ay'a gideceğini söyleyenlerin ellerinde yangın söndürme uçağı yok.” dedi.

SİYASET 02.08.2021, 18:55
Öztrak: Ay'a gideceğini söyleyenlerin yangın söndürme uçağı yok

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK (Merkez Yürütme Kurulu) gündemini kamuoyu ile paylaştı.

"Yetkileri ve kaynakları çok ama sorumlulukları hiç yok"

Öztrak, orman yangınlarına müdahale hususunda eleştirilerde bulundu: 

"Bu ülkede orman yangınlarının çıkmasını engellemek kimin görevi? Türkiye'yi kim yönetiyor? Tabii ki Erdoğan. Son 20 senede milletimizden 2 trilyon 300 milyon dolar vergi topladı. Yurt dışından 109 milyar dolar, vatandaştan 51 milyar dolar borç aldı. 62 milyar dolar tutarında özelleştirme yaptı. Toplamda 2.5 trilyon dolar para harcadı. Millet soruyor, bu kadar paraya rağmen yangınların neden söndürülemediğini merak ediyor. Bunların yetkisi ve kaynağı çok ama nasıl oluyorsa sorumlulukları hiç yok."

"Nerede bu paralar?

Öztrak, şöyle devam etti:

"Erdoğan, Türkiye'de ne zaman bir felaket olsa birkaç gün ortadan kayboluyor. Ondan sonra da meydana çıkıyor, milletin kafasına çay paketi atıyor. Millet, kendine yapılan bu saygısızlık sebebi ile severek içtiği çaydan dahi olacak hale geldi. Birkaç ay evvel Ay'a gideceğini söyleyenlerin ellerinde yangın söndürme uçağı yok. Nerede bu paralar? Beyefendi itibarı için uçan saraylara milyarlar harcamış fakat orman yangınlarını söndürmek için kullanılan uçakların bakımını bile yapmamış, hurdaya çıkarmış ya da yeni uçak almamış. Yangın söndürmeye gelince uçak yok ama yangın seyretmek için uçan sarayları var. 

"Ortada ciddi bir yönetim krizi var"

Kriz masası yok, tek bir kişiden gelecek olan talimat bekleniyor. Talimat beklendikçe de kargaşa ve yangın büyüyor. Türkiye'de otomobilin yangın söndürme tüpü olmayınca muayeneden geçemiyor. Bu tarz bir kurumsal iflası daha önce görmedik. Son yangınlarda gördük ki bir araba için alınan tedbir kadar tedbir koskoca Türkiye için ne yazık ki alınmamış. Hükümet böyle zamanlar için vardır ama ortada yalnızca ciddi bir yönetim krizi var.

"Böyle bir kibir yok"

Yangın bölgesinde trafik meydana gelmesin diye millet yola çıkamıyor fakat beyefendi Marmaris'te konvoyla dolaşıyor. Bu konvoy geçebilsin diye yangın söndürme araçları yollarda bekletiliyor. Böyle bir milleti umursamazlık, böyle bir kibir ne görüldü ne de duyuldu."

Yorumlar (0)