Özdağ: Türkiye'deki gerçek sığınmacı ve kaçak sayısı...

Ümit Özdağ, "İçişleri Bakanlığı'nda, sarayda dile getirilen rakamı sizlere söylüyorum. Ülkemizdeki sığınmacı ve kaçakların gerçek sayısı 13 milyon. Bu resmi sayı. Kuzey Suriye'de beslediklerimiz ise bu sayıya dahil değil." dedi.

SİYASET 15.08.2022, 18:49
Özdağ: Türkiye'deki gerçek sığınmacı ve kaçak sayısı...

Çankırı'ya gelen Zafer Partisi lideri Özdağ, partililerle bir otelde gerçekleştirdiği toplantıda, sanayinin ülke geneline yayılmasına dair politikalarını aktardı.

Ülkemizde sanayinin İstanbul ve Marmara'da yoğunluk kazandığının altını çizen Özdağ, "Marmara Bölgesi'ndeki muhtemel bir depremde, önlemlerimizi önceden almazsak Türkiye tarihindeki en büyük felaketlerden birini yaşayacağız. Biz bu noktada 'dört deniz, dört bölge' projesi çerçevesinde Marmara ve İstanbul'da yoğunlaşan sanayiyi ülkemizin dört denize açılan bölgesine taşımayı hedefliyoruz." diye konuştu.

"Gerçek sayı 13 milyon"

Özdağ, ülkemizin gündeminden düşmeyen sığınmacı tartışmalarına değinerek, "İçişleri Bakanlığı'nda, sarayda dile getirilen rakamı sizlere söylüyorum. Ülkemizdeki sığınmacı ve kaçakların gerçek sayısı 13 milyon. Bu resmi sayı. Kuzey Suriye'de beslediklerimiz ise bu sayıya dahil değil." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Özdağ, "Vatandaşlık verilen sığınmacı sayısının çok önemli olmadığını ifade ettiniz. 'Sayı 300 bin, 500 bin değil.' dediniz. Sayı 299 bin olunca bundan rahatsızlık duymayacak mısınız? Seçimleri tek bir oyla kazanıp kaybetmek mevzubahisken niçin 299 bin kişiye vatandaşlık verilmesi sizi hiç rahatsız etmiyor? Kılıçdaroğlu bu açıklamasıyla, CHP, İYİ Parti, AK Parti özetle tüm seçmene ihanet etmiştir. Türk halkına tekrar bir Ekmeleddin modelinin Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dayatılmasına biz parti olarak müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Kendisine, "Eğer ikinci turda Erdoğan ve Kılıçdaroğlu karşı karşıya kalırsa siz kimi destekleyeceksiniz?" diye sorulduğunu kaydeden Özdağ, "Biz de diyoruz ki ilk turda Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğine siz emin misiniz?" sözlerini sarf etti. 

Toplantının akabinde partisinin il başkanlığı binasının açılışını gerçekleştiren Özdağ, esnaf ziyareti de yaptıktan sonra Çankırı'dan ayrıldı.

Yorumlar (0)