Özdağ: İki ittifakla da görüşebiliriz

Ümit Özdağ, "İlkeler üzerinden hem Millet İttifakı hem de Cumhur İttifakı ile görüşme gerçekleştirilebilir." dedi.

SİYASET 16.05.2023, 20:21
Özdağ: İki ittifakla da görüşebiliriz

Zafer Partisi lideri Özdağ, bir televizyon kanalında gündeme dair yorumda bulundu.

HÜDA PAR ve HDP ile yan yana gelmek istemediklerinin altını çizen Ümit Özdağ, seçmenlerinin bir tarafa destek vermesi yönünde talebinin olmadığını dile getirdi.

Seçimin neticesinin Türk milliyetçilerince belirlendiğini ifade eden Özdağ, "İlkeler üzerinden hem Millet İttifakı hem de Cumhur İttifakı ile görüşme gerçekleştirilebilir." diye konuştu.



"Bana resmi bir arama gelmedi"

Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı ile herhangi bir görüşme gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğine dair sual üzerine Ümit Özdağ, "Gayriresmi bazı aramalar geldi bana. Sinan Bey'e (Sinan Oğan) resmi iki arama olmuş. Bana an itibarıyla resmi bir arama gelmedi. Biz de henüz yetkili kurullarımızla görüşme yapmadık. Cuma ve cumartesi günleri görüşeceğiz. Tabanla görüşmelerimiz sürüyor." karşılığını verdi.

Ümit Özdağ, 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan ikinci turda kime destek verecekleri yönündeki suali, "Bu, kurumsal bir ittifak görüşmesi neticesinde alınacak bir karardır. Bu karar ortaklaşa olarak alınıp takip edilirse büyük oranda seçmenin buna riayet edeceğini düşünüyorum." diyerek cevapladı. 

Yorumlar (0)