Özdağ'dan suikast iddiası

İsmail Çataklı, Ümit Özdağ'ın suikast iddialarına dair, "Kendisine suikast yapılacağına yönelik istihbari bir bilgi yoktur." açıklamasında bulundu. Özdağ, bugün TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında 'kendisine yönelik suikast düzenlenmesi maksadıyla eylem grubu oluşturulduğunu' iddia etmişti.

SİYASET 10.12.2022, 22:23
Özdağ'dan suikast iddiası

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada "Malum kişinin uzun bir süredir sürdürdüğü yalan ve iftiraları, bugünün gündeminden yararlanarak, kendini gösterme çabasıyla Gazi Meclis'in yüceliğine yakışmayacak bir şekilde dile getirilmiştir." dedi. 



"Kaynak gösterdiği şahıslarla birlikte savcılığa başvurmalıydı"

Çataklı, şöyle devam etti:

"Kendisine suikast yapılacağına yönelik istihbari bir bilgi mevzubahis değildir. İlgilinin iddiasını MİT'e (Milli İstihbarat Başkanlığı) iletmesi üzerine, MİT Başkanlığı da bu iddiayı İçişleri Bakanlığı'na göndermiştir. Bakanlığımız tarafından da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na hem ilgili şahsın attığı iftiranın gereğinin yapılması hem de iddianın gereğinin araştırılması için müracaatta bulunulmuştur. Mert bir iddia sahibinin ortaya koyması gereken davranış, kaynak gösterdiği şahıslarla birlikte savcılığa başvurmasıdır."

Ne olmuştu?

Zafer Partisi lideri ve İstanbul Milletvekili Özdağ, bugün TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında 'kendisine yönelik suikast düzenlenmesi maksadıyla eylem grubu oluşturulduğunu' iddia etmişti. 

Yorumlar (0)