Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na şartlı destek

Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı yaparak, "FETÖ iltisaklılarından, PKK artıklarından ve saray rejiminin kurucularından yitireceğiniz oyun çok daha fazlasını Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu ilkelere sonuna kadar bağlı ve laik, üniter, milli devleti benimseyen vatandaşlardan alacağınız oylarla telafi edeceksiniz. Eğer bu ilkeleri desteklerseniz, biz de size destek veririz." dedi.

SİYASET 19.01.2023, 20:15
Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na şartlı destek

Zafer Partisi lideri Özdağ, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi olarak dile getirdiği 14 Mayıs 2023'ün bir erken seçim olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın tekrar aday olabilmesi için TBMM'de yeni bir düzenlemeye gereksinim duyulacağını belirten Özdağ, "Kendisinin TBMM'yi bir seçime götürmesi halinde aday olması asla mümkün değil. Yeniden aday olması Anayasa'ya göre 360 vekilin kabul oyuyla yapılacak olan bir düzenlemeyle mümkün olabilir." dedi.



"Atatürk'ün koltuğunda oturduğunuzu anımsayın"

Zafer Partisi lideri, Millet İttifakı'nın ortaklarından olan CHP'nin muhtelif çevreler tarafından 'kuşatma altına' alındığını, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun derhal bu çevreleri çevresinden uzaklaştırması gerektiğini savundu.

Kılıçdaroğlu'nun çevresinde Türk bayrağına tahammülü olmayan PKK artıklarının, AK Parti rejimini oluşturan saray artıklarının ve FETÖ iltisaklı olan sözde siyasetçileri gördüklerini iddia eden Özdağ, şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin lideri olduğunuzu, Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunda oturduğunuzu anımsayın ve bu bahsettiğim FETÖ artıklarını, saray artıklarını, PKK artıklarını çevrenizden uzaklaştırın. Bu arada, 'Parlamenter Demokrasiye Geçiş Belgesi' adı altında yayımlamış olduğunuz belgede 1921 tarihli Anayasa'dan hareket ettiğinizi belirtmişsiniz. Bunun devleti tekrar kurmak olduğunu sizler de çok iyi biliyorsunuz. Mustafa Kemal Atatürk devleti doğru temellerin üzerine inşa etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün inşa ettiği devleti sorgulamak, kimsenin haddi değildir. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu siyasi partinin hiç haddi değildir ve olmamalıdır."



"Sizi desteklemeye hazırız"

CHP liderinin, 1924 tarihi Anayasa'yı temel aldığını, laik, üniter ve milli devletten taraf olduğunu, özerklik gayretlerini desteklemeyeceğini, sayılarının 13 milyona ulaştığını kaydettiği kaçak ve sığınmacıyı gerekirse zorla ülkelerine geri göndereceğini duyurmasını beklediklerini dile getiren Özdağ, bunları açıklamasının CHP'nin faydasına olacağına dikkat çekti.

"Ülkemizin örtülü istilasına bir son verme projesini benimsediğinizi duyurun lütfen." diyen Ümit Özdağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"FETÖ iltisaklılarından, PKK artıklarından ve saray rejiminin kurucularından yitireceğiniz oyun çok daha fazlasını Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu ilkelere sonuna kadar bağlı ve laik, üniter, milli devleti benimseyen vatandaşlardan alacağınız oylarla telafi edeceksiniz. Eğer bu ilkeleri desteklerseniz, biz de size destek veririz. Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ve Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu da benim vasıtamla sizi destekleyeceklerini belirttiler."

Yorumlar (0)