Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na: Destek veririz ama şartlarımız var

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Meclis'te yaptığı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylık konusunu değerlendirdi. 14 Mayıs'ı "erken seçim" olarak nitelendiren Özdağ, Erdoğan'ın adaylığını koyabilmesi için yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na "şartlı destek" sunan Özdağ, "Önce saray, PKK ve FETÖ artıklarını yanınızdan uzaklaştırın." dedi.

SİYASET 24.01.2023, 06:12 24.01.2023, 17:08 Hakan Öksüz
Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na: Destek veririz ama şartlarımız var

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, gündemin önemli meselelerini masaya yatırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği 14 Mayıs tarihinin erken seçime karşılık geldiğini belirten Özdağ, "Erdoğan'ın aday olabilmesi için Meclis'te bir düzenlemeye ihtiyacı var. Meclis'i seçime götrümesi durumunda aday olamaz. Anayasaya göre söz konusu düzenlemeye 360 milletvekili onay vermeli. Bu düzenleme olmadan adaylığını koyamıyor." dedi.

"Saray, PKK ve FETÖ artıklarını yanınızdan uzaklaştırın"

Millet İttifakı'nın içine düştüğü durumu değerlendiren Özdağ, "CHP bazı çevreler tarafından kuşatma altına alındı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu çevreleri kendisinden uzaklaştırmalı. FETÖ bağlantısı bilinen kişiler, Türk bayrağına tahammülü olmayan PKK artıkları ve AK Parti rejimini ayağa kaldıran saray artıklarını Kılıçdaroğlu'nun etrafında görüyoruz. Atatürk'ün partisinin Genel Başkanı gibi hareket etmeniz gerekiyor. Bunu unutmayın. Atatürk'ün koltuğunda oturuyorsunuz. Bu saray, PKK ve FETÖ artıklarının yanınızda ne işi var?" dedi.

"1924 Anayasasını temel almanız gerekiyor"

Millet İttifakı'nın "Parlamenter demokrasiye geçiş belgesi" adıyla bir belge yayınladığını hatırlatan Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, "Burada 1921 Anayasasına göre hareket ettiğinizi söylüyorsunuz. Bu, devleti yeniden kurmaktır. Atatürk zaten bu devleti doğru temeller üzerine kurdu. Bunu sorgulamaya kimsenin haddi yok. Özellikle de Atatürk'ün kurduğu bir partinin buna hiç hakkı yok. Sayın Kılıçdaroğlu, 1924 Anayasasını temel almanız gerekiyor. Laik, milli ve üniter devlet yapısından yanayız. Sayıları 13 milyona ulaşan mültecileri zorla da olsa ülkelerine yollayacağınızı açıklamanızı bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Oradan kaybedeceğiniz oyları buradan kazanabilirsiniz"

Türkiye'nin "örtülü bir istila" altında olduğuna işaret eden Ümit Özdağ, "Bunu durdurmak için harekete geçin. Saray, FETÖ ve PKK artıklarını yanınızdan uzaklaştırın. Bunları yaparsanız belki bu çevrelerden oy kaybedeceksiniz ama Atatürkçü, laik ve üniter devlet yapısını benimseyen çok sayıda kişinin de oyunu kazanacaksınız. Oradan kaybettiğiniz oyları buradan telafi edeceksiniz. Bahsettiğim şekilde hareket edilirse biz de size destek veririz. Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ile Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu da bu durumda sizi destekleyeceğini söylediler." dedi.

Yorumlar (0)