Özdağ'dan İçişleri Bakanlığı'na yanıt

Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı tarafından, 'iç savaş kışkırtıcılığı yapma' suçlamasıyla kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulacağının açıklamasının akabinde konuştu. Özdağ, "İçişleri Bakanlığı ve Süleyman Soylu bizimle mücadele edeceğine, Konya’da üretilen otomatik tüfeklerin kimlere, kimlerce dağıtıldığını açıklasın. Aksi halde biz açıklayacağız." dedi.

SİYASET 04.07.2022, 19:25
Özdağ'dan İçişleri Bakanlığı'na yanıt

"Türkiye'de iç savaş çıkarılacak." diyen Zafer Partisi lideri Özdağ, İçişleri'nin 'iç savaş kışkırtıcılığı yapma' suçlamasıyla kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildirmesinin akabinde basın açıklamasında bulundu. 
 

"Ülke felakete sürükleniyor"

Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Buradan Türk halkını bir defa daha uyarıyorum. Devleti ve milleti PKK ve FETÖ'den koruyamayan AK Parti zihniyeti, bugün Türkiye'ye 10 milyonu aşkın kaçak ve sığınmacı doldurarak ülkenin bir felakete doğru gitmesine sebep olmaktadır. Soylu başta olmak üzere, Türkiye'yi yöneten kadrolar delalet, gaflet ve hatta hıyanet içindedir. Görevde kalması Türkiye için bir milli güvenlik tehdididir. 

"10 milyon kaçak ve sığınmacıyı ülkelerine göndereceğiz"

Türkiye'ye çok sayıda Afganistan ordusu mensubu giriş yaptı. Bunlar neredeler, ne yapıyorlar? 122 bin Suriyeliyi kaybettiğinizi söylediniz. Sizler kurşun kalemden mi söz ediyorsunuz? Kaybettikleriniz haricinde bir de kayıt altına almadıklarınız var. Ülkemiz bir iç çatışmaya sürüklenmesin diye, emperyalist bir proje doğrultusunda hedefi 'Büyük Kürdistan' olan bir iç savaşa sürüklenmesin diye bu vatandaşlık verme politikasının, göç politikasının, ekonomik harcamaların yanlış olduğunu söylüyoruz. İçişleri ne yapıyor? Suç duyurusunda bulunuyor. Canınız cehenneme. Suç duyurunuz bizi engellemeyecek. 10 milyon kaçak ve sığınmacının 'Anadolu Kalesi Projesi' ile ülkelerine dönmesi için sonuna dek mücadele edeceğiz.

"Aksi halde biz açıklayacağız"

Bu açıklamayı yapan İsmail Çataklı'ya da bir sözümüz var. İçişleri ile işi olan tüm avukatlar senden çok büyük bir övgüyle söz ediyor. İş takibini çok iyi yapıyormuşsun. Aldığın her işi neticelendiriyormuşsun. Göç İdaresi Başkanlığı'na bağlı müdürlüklerdeki torpil odalarına ne kadar işlem gönderdin? Aktif olarak terör kodu olanları havalimanlarından ne karşılığında ve nasıl geri aldırdın ve Türkiye'ye sokturdun İçişleri Bakanlığı ve Süleyman Soylu bizimle mücadele edeceğine, Konya’da üretilen otomatik tüfeklerin kimlere, kimlerce dağıtıldığını açıklasın. Aksi halde biz açıklayacağız.

Çataklı ne demişti?

Özdağ’ın ‘iç savaş çıkacağı’ iddialarını yorumlayan Çataklı, “Bu çok net bir şekilde iç savaş kışkırtıcılığıdır. Bu konuda hukuk büromuz tarafından gerekli suç duyurusu yapılacaktır.” şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar (0)