Özdağ: 3 ilde Türkler azınlıkta olacak

Antalya'da gençlerle bir araya gelen Ümit Özdağ, "3 kentte 9 yıl sonra Türkler azınlıkta olacak." dedi.

SİYASET 11.06.2022, 23:26
Özdağ: 3 ilde Türkler azınlıkta olacak

Zafer Partisi lideri Özdağ, Antalya'da gençlerle buluşarak söyleşi yaptı.

"Ağır sanayiyi Ankara-Bursa hattına kaydıracağız"

Özdağ, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gençlerle bir araya gelerek, parti olarak amaçlarını ve yapacakları faaliyetleri anlattı.

Planlı kalkınmaya geçiş yapacaklarını kaydeden Özdağ, "Devlet Planlama Teşkilatını yeniden kuracağız. 12 yıllık planlı kalkınma modellerini geliştireceğiz. Devlet, yüksek teknolojiye, tarıma, üretime, imalat sanayisine destek verecek. Bunun için bütün imalat sanayimiz megakentte İstanbul'da. Orada orta ölçekli sanayi de var ağır sanayi de var yüksek teknoloji de var." şeklinde konuştu.

Özdağ, Marmara Bölgesi'nde deprem riski olduğundan dolayı Türk ağır sanayisini Ankara-Bursa hattına doğru kaydıracaklarını ifade ederek, sanayi şehirlerini Zonguldak Limanı'na demir yolları üzerinden bağlayacaklarını söyledi.

Orta ölçeğe sahip sanayiyi Trabzon Limanı başta olmak kaydıyla Erzincan'dan Van'a kadarki alana çekeceklerinin altını çizen Özdağ, burada da şehirlerin demir yollarıyla bağlanacağını kaydetti.

Özdağ, yüksek teknolojiyi, mikroçip ve ilaç sanayisini teşvik edeceklerini, üretimden gelir elde edeceklerini dile getirdi.

"Muhalefeti eleştiriyorum çünkü..."

Tek bir öğrenci bile olsa köy okullarını yeniden açacaklarını belirten Özdağ, köyde öğrenim olmadığı için ailenin köyde kalmadığını, üretim yapılamadığını aktardı.

Birbirine hiç benzemeyen 6 liderin yönettiği bir ülkenin ancak parçalanacağını iddia eden Özdağ, "Zaten biri de masanın yanındaki dolabın içerisine girmiş, oradan fısıldıyor. 'Unutmayın, unutmayın...' diyor. Biz bütün bu partilerden ayrılıyoruz. Bize soruyorlar, 'Neden muhalefeti eleştiriyorsunuz?' diyorlar. Eleştiriyorum çünkü bunlar muhalefet değil. Bunlar olsa olsa sarı muhalefet olur, bunların tümü düzen ya da sistem partisi." diye konuştu. 

"3 kentte Türkler azınlıkta olacak"

Kaçaklar ve sığınmacıların ülkemizin demografik yapısını değiştirdiğinin altını çizen Özdağ, "Suriyelilerin doğum oranı Türklerin üç katı. Şanlıurfa, Gaziantep ve Hatay'da 9 yıl sonra Türkler azınlıkta olacak. Fakat ondan evvel ülkemizde bir iç savaş çıkaracaklar, tıpkı Irak ve Suriye'de çıkardıkları gibi. Bu bir Kürdistan projesi.” sözlerini sarf etti.

Özdağ, konuşmasının akabinde katılımcıların sorularını cevapladı.

Diğer taraftan, saat 11.00'de başlayacağı açıklanan söyleşi 12.00'de başladığı için bekleyenlerden bazıları tepki göstermek amacıyla salondan ayrıldı.

Yorumlar (0)