Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na 'ABD' eleştirisi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisine ilişkin soruya Tanju Özcan, "Haberler aracılığıyla uzaktan takip ettim. Bunca yol, bu yapılanlar için değmezdi. Bence boş bir gezi gibi. Ben olsam gitmezdim." cevabını verdi.

SİYASET 20.10.2022, 19:54 21.10.2022, 17:44
Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na 'ABD' eleştirisi

Bolu Belediye Başkanı Özcan, belediyede gerçekleştirdiği basın toplantısında, tahsisi belediyen alınan eski adalet binasına dair, binanın şehir müzesi olarak kullanılması maksadıyla Bolu Belediyesi'ne tahsisli olduğunu belirtti. 

Bahse konu tahsisin 16 Şubat 2018 tarihinde alındığını ifade eden Özcan, "Biz ihale hazırlığı yaparken ne yazık ki AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Kasım 2021 itibarıyla faaliyetlere başlamış. Hedef burayı Bolu Belediyesi'nin elinden almak. Bunu başarmış, yazısı ulaştı." şeklinde konuştu.

"Tekliflere kapalıyım"

Özcan, yarın kente gelecek olan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın kendisini davet etmesi halinde yanıtının ne olacağının sorulması üzerine, her siyasi partiye saygı duyduğunu ifade etti.

Birçok siyasi partiden davet aldığını dile getiren Özcan, "Aralarında AK Parti'nin olduğu hemen hemen bütün siyasi partilerden davet aldım. En başından beri söyledim, CHP benim yuvam. CHP'den ayrılmak istemiyorum. Hiçbir yere gitmek istemiyorum. Siyaseten de hukuken de mücadele edeceğim." dedi. 

Özcan, partilerin davetinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ben CHP'liyim. Kıymetli hocamız Bolu'ya gelecekmiş. Randevu istediler. Yarın kendisiyle görüşeceğiz. Bu açıklamalarımın ardından öyle bir davet yapacağını sanmıyorum. Hangi parti davet ederse etsin, neredeyse etmeyen parti kalmadı. Hiçbirine 'evet' demedim. Beni yöneten ilkelerim, çıkarlarım değil. Tekliflere kapalıyım. Süremin sona ermesini bekliyorum. CHP içinde kalmak için ısrarla sonuna dek mücadele edeceğim. CHP'de gördüğüm yanlışları da dile getirmeyi sürdüreceğim. Bu yolda dimdik yürümeye devam edeceğim."

"İçi boş bir gezi"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisine ilişkin soruya ise Özcan, "Haberler aracılığıyla uzaktan takip ettim. Bunca yol, bu yapılanlar için değmezdi. Bence boş bir gezi gibi. Ben olsam gitmezdim." cevabını verdi. 

Yorumlar (0)