Önder Aksakal’dan ekonomi eleştirisi: “Türkiye solunum cihazına bağlanacak”

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal düzenlediği basın toplantısında ülke ekonomisine değinerek, “Türkiye ekonomik olarak solunum cihazına bağlanacak tehlikededir” dedi.

SİYASET 13.10.2022, 16:16 14.10.2022, 16:45
Önder Aksakal’dan ekonomi eleştirisi: “Türkiye solunum cihazına bağlanacak”

Bir basın toplantısı düzenleyen Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, ülke gündemini değerlendir. Ekonomik durumu eleştiren Aksakal, “Benzin fiyatları yapboz oldu. İlerleyen dönemlerde Türkiye’nin ekonomisi solunum cihazına bağlanma tehlikesi içerisindedir.” şeklinde konuştu. İşte Aksakal’ın konuşmasından öne çıkanlar:

“Seçim değil, savaş olacak”

Seçimlere az bir süre kaldığını hatırlatan Aksakal “2023 seçimleri oldukça hızlı bir şekilde yaklaşıyor. Seçimler demokrasiler adına vazgeçilmez bir yöntem olarak görülmektedir. Ancak üzerinde yaşayabileceğiniz bir vatanınız bulunuyorsa o zaman demokrasiden de söz etme durumuz olmayacaktır. Bundan dolayı önümüzde duran seçim sürecinde en önemli düşünce şudur. Galip gelinmesi gereken bir seçim olmayacak bir savaş olacaktır! Bu savaş da bizler için yeni bir kurtuluş savaşı olarak görülecektir. Görüyoruz ve biliyoruz ki Türkiye sistematik bir açıdan iki partili siyasi oluşuma doğru çevrilmeye uğraşılıyor. Bunun en başta gelen göstergesi ise iki ana ittifak yapısının haricinde meydana getirilecek olan seçeneklerin kamuoyundan dikkatle uzak tutulmaya çalışılmasıdır.” dedi.

“Türkiye’nin çözmüş olduğu başörtüsünden daha büyük sorunları var”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme taşıdığı başörtü meselesi ile ilgili açıklamada bulunan Aksakal, “ABD’ye gitmeden önce Sayın Kılıçdaroğlu tarafından Meclis gündemine anlamsız, gereksiz ve zamansız bir şekilde getirilen “sözde başörtüsü” teklifi adına kanun düzenlemesinin sonrasında Seferihisar’da yaptığı parti toplantısındaki açıklamaları oldu ve ‘Benimle misiniz’ dedi. Ortadan kaldırılmış olan bir “başörtüsü” hususundan daha büyük konular bulunmaktadır.

Gerçekleştireceklerinizi bir “Risk” şeklinde ifade ettiğinize göre buradan normalin olmayan bir içeriğe sahip olduğu manasını çıkarmak mümkün duracaktır. Bu halde gerek CHP tabanında bulunan gerçek Atatürkçülere, gerek Türk milliyetçiliğini ve Atatürk’ü topluma kılavuz şeklinde gösteren altılı masa siyasetçilerine şu soruyu iletmemiz gerekir. Böyle bir düşüncede sizin de kabulünüz var mıdır?” şeklinde konuştu.

“Pompalar yazboz tahtası oldu”

Ülkenin ekonomisinin devamlı olarak değişiklik gösterdiğini aktaran Aksakal, “Bir ülkenin ekonomisinin bu kadar öngörüsüz, bu kadar gelişigüzel ve günübirlik reflekslerle idare edilmesi en büyük tehlikelerden bir tanesidir. Mevcut durumdaki gidişatıyla “nebati hayata” girmiş bulunan ekonomi adına bizler için diğer büyük tehlike ise “solunum cihazına” bağlı olmak mecburiyetinde kalabileceği olasılığıdır. Motorine dört gün içinde 5,40 lira kadar zam getiriyorsunuz, altıncı günde ise sadece 2,13 lira indirim yapıyorsunuz. Yani kısacası pompaları yaz-boz tahtasına dönüştürdünüz!” dedi.

Yorumlar (0)