Önder Aksakal: “Semra Güzel’in Meclis’te bulunması zuldür” 

DSP Genel Başkanı Aksakal, HDP’nin Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in 2017 senesinde öldürülen terörist Volkan Bora ile çekilmiş fotoğrafının görüntülenmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Aksakal, “Meclis’te milletvekilliği görevini yürüten bir kişinin terör örgütü militanı ile samimi poz vermesinden rahatsızlık duyuyorum.” diyerek Meclis Başkanı Şentop’u görevini yapmaya davet etti. 

SİYASET 10.01.2022, 16:01 11.01.2022, 14:38
Önder Aksakal: “Semra Güzel’in Meclis’te bulunması zuldür” 

2017 senesinde kahraman TSK personeli tarafından düzenlenen operasyonda öldürülen Volkan Bora isimli teröristle aynı karede samimi şekilde poz veren HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in görüntüsü, teröristin telefonunda yapılan araştırmada bulunmuştu. Önceki gün basınla paylaşılan bu fotoğrafın ardından siyasiler, çeşitli açıklamalarda bulundu.  

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da konuyla ilgili açıklama yapan TBMM mensupları arasında yerini aldı. Aksakal, Twitter hesabından hem yazılı hem de görüntülü olarak yayınladığı mesajlarında ilgi çekici ifadeler kullandı. 



“Büyük rahatsızlık duyuyorum” 

TBMM’de milletvekilliği görevinde bulunan kişinin terör örgütü mensubuyla samimi poz vermesinden ve bu pozların da kamuoyunun gündemine düşmesinden büyük rahatsızlık duyduğunu belirten Önder Aksakal, dünyada ilk kurtuluş mücadelesini veren Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çatısı altında bu tarz hareketlerde bulunan milletvekillerinin bulunmasının “zul” olduğunu ifade ederek Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasını ve Türk adaletinin de Güzel’i yargılamasını istedi. 

Yorumlar (0)