Önder Aksakal'dan altılı masaya eleştiri: Siyaseti iyice zıvanasından çıkardılar!

6’lı masa içerisinden bazı kişilerin Anayasa'nın "değiştirilmesi teklif dahi edilemez" kararlarına dair bazı çalışmaları olduğu söylemlerini değerlendiren Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, “Siyaseti zıvanasından çıkardılar” dedi.

SİYASET 09.01.2023, 13:37 09.01.2023, 14:07
Önder Aksakal'dan altılı masaya eleştiri: Siyaseti iyice zıvanasından çıkardılar!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Millet İttifakı'nın kimi üyelerinin son günlerde medyada kamuoyuna yönelik olarak Anayasa'nın "değiştirilmesi teklif dahi edilemez" hükümleri üstünde kimi çalışmaları olduğuna dair görüşlerine karşın bir basın açıklaması gerçekleştirmişti.

Aksakal yaptığı açıklamada, söz konusu açıklamalara tepki gösterdi. Önder Aksakal'ın açıklamaları şu şekilde:

"Millet İttifakı, laik Cumhuriyetle hesaplaşmayı planladıklarını gün yüzüne çıkarmaya başladı"

"Topluma karşı "tek adam" rejimini değiştirerek güçlendirilmiş parlamenter rejimi getirecekleri iddiası bulunan Millet İttifakı paydaşlarının bir kısmı, seçimlere yaklaştıkça esas niyetlerinin Anayasamızın ilk dört maddesinde vücut bulan laik Cumhuriyetle hesaplaşmayı planladıklarını gün yüzüne çıkarmaya başladılar.

"Siyaseti iyice zıvanadan çıkardılar"

Türklüğü Anayasadan çıkartmak isteyenler, yerel yönetimlerin güçlendirilmesini bahane edip "Federal Türkiye" hayali kuranlar, devrim yasalarını hedef tahtasına oturtanlar, "Yeni Osmanlıcı" stratejik derinliğinin mucitleri, din devleti heveslisi cemaatlerin gözü. dönmüş militanları, asil Türk milletinin en az yarısının oylarıyla. seçilen Cumhurbaşkanı'nı iradi tahakkümleri altına alacakları açık bir şekilde beyan edip iyice siyaseti zıvanadan çıkarmaya başlamışlardır.

"Altı Partili Cumhurbaşkanı oluşturarak demokrasimizi iğdiş etmeyi hedefliyorlar"

Her fırsatta "partili Cumhurbaşkanı olamaz" sözlerini sarf edip mangalda kül bırakmayan sözde demokrasi havarileri, altı partili Cumhurbaşkanı oluşturmak suretiyle ülkemizi ve demokrasimizi iğdiş etme amacındadırlar.

"Türkiye sahipsiz değildir"

Küresel emperyalizm ile öncü temsilcisi Amerika'nın tam olarak arzuladığı da işte budur.

Herkes şunu iyi bilmelidir ki, Türkiye sahipsiz değildir!

Türk milleti, şehitlerinin canlarıyla kazandığı bağımsızlığını, irfanla ve kanla kurduğu laik Cumhuriyeti, ikinci yüzyılında daha da güçlü kılıp sonsuza dek yaşatabilecek iradeye sahiptir.

"DSP, 2023 seçimleri için ulusalcı duruşundan taviz vermeyecektir"

DSP aynı iradeye sahip yapısıyla, vatansever, milliyetçi, emekten yana sol bir parti olarak üzerimizde kurgulanmış olan bu kumpasa hiçbir şekilde fırsat tanımayacaktır.

Tıpkı dün olduğu gibi bugün de, Atatürk'ün izinde ve Ecevit'in ışığında ulusal duruşuyla söz konusu eğer vatansa gerisi teferruattır diyecek ve 2023 seçimleri için ulusalcı duruşunda hiçbir şekilde taviz vermeyecektir."

Yorumlar (0)