Ömer Çelik’ten ‘ümmet’ eleştirilerine yanıt: “Örgütlü cehalet!”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, “Cumhurbaşkanımız yakın coğrafyamızdaki Kürt, Türkmen, Sünni, Arap, Hristiyan, Şii, Ezidi ve diğer bütün toplulukların barışı amacıyla mücadele etmektedir.” dedi.

SİYASET 14.05.2021, 19:05 15.05.2021, 18:24
Ömer Çelik’ten ‘ümmet’ eleştirilerine yanıt: “Örgütlü cehalet!”

Ömer Çelik sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Çelik burada yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın coğrafyadaki bütün toplulukların barışı amacıyla mücadele ettiği bilgisine yer verdi.

“Cumhurbaşkanımız bütün toplulukların barışı için mücadele ediyor”

Ömer Çelik’in sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu değerlendirmeler şu şekilde:

“Cumhuriyetimizin şerefini ve şanını koruyan ülkemiz ve milletini odak noktasına alan siyasi hareketin lideri Cumhurbaşkanımız Erdoğan, ümmet birliği ve Türk dünyasının güçlenmesi ve komşu halkların beraber yaşamasını gözetiyor.

Cumhurbaşkanımızın “Ümmet” demesini, Cumhuriyetin değerleriyle, millet ve toplum kavramlarına aykırı olarak görmek köhnemiş bir zihniyetin ürünüdür.

Ümmetçilik eleştirilerine yanıt…

Cumhurbaşkanımızın İslam Ümmeti’nin sorunlarının çözüme kavuşturulması için yapmış olduğu vurgular, kimi yorumcular ve siyasetçilerce temsil edilmiş olan dar bir zihniyet evvelden beri ümmetçilik yapmakla yargılamaya çabalıyorlar.

İnanç ve kültür coğrafyamızın değerleriyle Cumhuriyetimizin değerlerini karşı karşıya getirmek ilkel bir yaklaşım türüdür.

Bu düşünce, vatandaşlarımızın da aidiyet duygusunu yaralayan ve devlet ile millet birlikteliğine mani olan bir çizgiyi göstermektir. Bununla beraber devletimizin ve milletimizin de dünyayla olan ilişkisini tek boyuta indirgemektedir.

Siyaset ve medeniyet değerlerini çatıştıran bu dar görüşlü anlayışın Cumhuriyetin değerlerine yaslandığı iddiasında bulunulsa da aslında bu düşünce yapısı Cumhuriyetin tarihsel derinliğinden oldukça uzaktır.

Cumhurbaşkanımızın çok boyutlu bir siyaset ve kültürel yaklaşıma ilişkin vurgularını hadsizce yargılamaya çalışanların, bu kavramları öncelikle alfabe düzeyinde öğrenmesi gerekir.

Cumhurbaşkanımızın Cumhuriyetimizin ve milletimizin geçmiş tarihten bugüne dek taşıdığı değerlerin güçlenmesi konusunda nasıl çaba gösterdiğine herkes bizzat şahittir.

"Türk dünyası Cumhurbaşkanımızın büyük mücadelesini en son Karabağ'da görmüştür"

Türk dünyası, Cumhurbaşkanımızın Türk dünyası için nasıl mücadele verdiğini en son Karabağ savaşında tanık olmuştur ve nasıl büyük bir mücadele verdiğini de en son Karabağ savaşında görmüştür. Ümmet Cumhurbaşkanımızın Kudüs ve Mescid-i Aksa için evvelden beri vermiş olduğu mücadeleyi bugünlerde tekrar görmektedir.

Türkiye “örgütlü cehalet” tarafından cumhuriyet, millet, ümmet, demokrasi, toplum, Avrupa vizyonu, Türk dünyası kavramlarını birbiriyle çatıştıran ilkel tavrı geride bırakmıştır.

Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle yapılan siyaset ülkemizin tarihsel derinliğini ve bütün stratejik boyutlarını içermektedir.

Atatürk'ün de dediği gibi...

Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü bizlerin Cumhuriyetimize sahip çıkıp onu güçlendirmek için ilkemizdir. Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak konusunda azimliyiz.

Cumhurbaşkanımızın bugün vurguladığı gibi ülkemizi yeni hedeflere ulaştırmak için çabalamayı sürdüreceğiz ve Mescid-i Aksa ile Kudüs’ün izzetini de koruma hususunda var gücümüzle çabalayacağız.

Yorumlar (0)