Ömer Çelik’ten Kılıçdaroğlu’na 15 Temmuz tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dış politika ve 15 Temmuz ile ilgili açıklamaları sebebiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. 

SİYASET 16.07.2022, 10:41 18.07.2022, 09:15
Ömer Çelik’ten Kılıçdaroğlu’na 15 Temmuz tepkisi

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’un geçmiş dönemde ‘kontrollü darbe’ iddiaları ile de karalanmak istediğini vurgulayan Ömer Çelik, bir kez daha itibarsızlaştırma politikası ile karşı karşıya olduklarını belirtti. 15 Temmuz’da Türk milletinin destan yazdığını kaydeden Ömer Çelik, bu konuda ortaya atılan iftiralara sessiz kalmayacaklarını söyledi. 

“Ülkemizin güvenliği hususunda mevcut CHP idarecilerinin karnesi oldukça zayıftır”

Yayımladığı mesajda Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP yönetimini de eleştiren AK Parti Sözcüsü Çelik, “Ülkemizin güvenliği hususunda mevcut CHP idarecilerinin karnesi oldukça zayıftır. Kemal Kılıçdaroğlu, bir kez daha darbecilerin ilk hedefi olan Cumhurbaşkanımıza saldırdı. Tankların yol vermesi sayesinde darbe girişimini televizyondan takip eden Kılıçdaroğlu, bir kez daha 15 Temmuz destanını itibarsızlaştırmak için mücadele ediyor” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye, anlaşma masasında Finlandiya ve İsveç’e taleplerini kabul ettirmiştir”

Kılıçdaroğlu’nun dış politika konusundaki sert eleştirilerine de yanıt veren Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanımız, ülkemizin şerefini ve onurunu güçlü bir şekilde muhafaza etmektedir. Türkiye, anlaşma masasında Finlandiya ve İsveç’e taleplerini kabul ettirmiştir. Türkiye’nin hassasiyetleri, tek tek kayıt altına alınmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’un yıl dönümünde dahi terör örgütü FETÖ’nün adını ağzına almaktan çekinmektedir. Bu terör örgütü, Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle NATO metinlerinde yerini almıştır” dedi. 

Yorumlar (0)