Ömer Çelik’ten 6'lı masanın anayasa teklifine tepki: “Vizyonsuzluk”

6’lı masanın anayasa değişikliği için teklifine eleştiride bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Tamamıyla işlevsiz ve apolitik bir tablo meydana çıkıyor. Söz konusu teklif Türkiye'nin önüne getirilmiş bir vizyonsuzluktan başka bir şey değildir. Tamamıyla siyasete karşı bir olaydır'' dedi.

SİYASET 07.12.2022, 14:30
Ömer Çelik’ten 6'lı masanın anayasa teklifine tepki: “Vizyonsuzluk”

Gündeme dair açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 6 masanın anayasa değişikliği teklifini eleştirirken birçok konuya değindi. İşte AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in konuşmasından öne çıkanlar:

“Gazi Meclis” söylemlerine Çelik’ten tepki

Bütçe görüşmeleri sırasında konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu Meclis'in saygınlığına siz ardı ardına darbeler vurdunuz. Gazi Meclis falan filan artık bırakın o ayakları" ifadelerine tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Çelik, ''Kendisi devamlı olarak demokratik üsluptan söz ediyor. Aslında Meclis'te gerçekleştirdiği açıklamada Meclis'in iradesine karşı saygısızlık yaptığı, siyasetten hiçbir şekilde haberi olmadığını belli eden ifadelerde bulundu. Bu biçimde cümleler kurması tam bir basiretsizlik örneğidir. Halkın iradesi ile getirilmiş olan vekillere bunları söylemesi artık haddini aştığını ifade ediyor. Yüce Meclis'in Gazi Meclis olması hususunda ortaya attığı polemiğin affedilecek bir kısmı bulunmuyor” dedi.

“Diktatör tankların yol verdiği kişidir”

Kılıçdaroğlu’nun “diktatör” söylemini eleştiren Çelik, “Cumhurbaşkanımızı hedef alarak 'Diktatör' dedi. Bu kişi darbeye darbe demeden aciz, Suriye'de meydana gelen teröre terör demekte zorlanan birisidir. Türkiye'de eğer bir diktatör varsa Kılıçdaroğlu ona diktatör diye seslenemezdi. Tanklar her kime yol açıyorsa asıl diktatör o kişidir” şeklinde konuştu.

“Siyaset karşıtı bir düşünce”

6'lı masanın güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri dönüş adına oluşturduğu anayasa değişiklik teklifine de değinen Çelik, “Anayasa değişikliği 6'lı masadakiler tarafından gündeme alındı. Buna baktığınız zaman gördüğünüz durum tamamıyla işlevsiz ve apolitik bir tabloyu ortaya çıkarıyor. Millettin seçmiş olduğu Cumhurbaşkanı tarafsız olamaz. Bu Türkiye'ye getirilmiş ve önüne sunulmuş bir vizyonsuzluktur. Söz konusu öneri tamamıyla siyaset karşıtı bir düşüncedir” dedi.

Yorumlar (0)