Ömer Çelik: CHP, PKK'ya söyleyeceği şeyleri Cumhurbaşkanımıza söylüyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK gündemine dair açıklama yaptı. Çelik, terör örgütü PKK ile ilgili olarak ise, "DEAŞ gibi bir katliam şebekesidir ve lanetlenmelidir. Gara harekatında tüm dünyaya tek yumruk olduğumuz mesajı verilmeliydi. CHP, PKK'ya söyleyeceği şeyleri Cumhurbaşkanımıza söylüyor." dedi.

SİYASET 18.02.2021, 19:14
Ömer Çelik: CHP, PKK'ya söyleyeceği şeyleri Cumhurbaşkanımıza söylüyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYKY toplantısı ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

Gara Operasyonu

"Son harekatta şehit verdiğimiz evlatlarımızın bir kısmı uzun süredir terör örgütü PKK tarafından alıkonuyordu. Kolluk kuvvetlerimizin terör örgütüne verdiği güçlü yanıtlar, aynı kuvvetle verilmeye devam edilecek. En üzücü olan şey ise, tüm bu acılar yaşarken, ne yazık ki birtakım kara propagandalara yanıt vermek durumunda kalmamızdır. 

Terör örgütü PKK'ya ideolojik bir meşruiyet vermeye gayret edenler, katliamları ve cinayetleri uzun zamandır meşrulaştırmaya çalışanlar, terör örgütünü lanetlemek yerine, dikkatleri başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Biz bu çifte standardı Batı'da çok gördük.

Karşımızda bir katliam, bir cinayet şebekesi var. Buna insanlık adına; namus, haysiyet, vicdan adına verilmesi gereken en hafif tepki, bu eli kanlı örgütünü lanetlemektir. Ama ne yazık ki bu cinayet şebekesi ile aynı anlayış düzleminde ilerleyen 'katliam siyaseti' olarak adlandırabileceğimiz bir siyaset anlayışı var. PKK terör örgütü, tıpkı DEAŞ gibi bir katliam, bir cinayet şebekesidir. 

Ülkemize bir DEAŞ saldırısı olduğunda, Batı'nın en önemli binalarına Türk bayrağı yansıtılıyor. Fakat bize PKK saldırdığında, aynı şeyleri yaptıklarını görmedik."

"Tüm dünyaya tek yumruk olduğumuz mesajı verilmeliydi"

"CHP lideri, '13 şehidin sorumlusu Erdoğan’dır.' dediği zaman, bu, ülkemizin terörle mücadelesi hedef alan bir saldırıdır. CHP, PKK'ya söyleyeceği şeyleri Sayın Erdoğan'a söylüyor. Tüm dünyaya tek yumruk olduğumuz mesajı verilmeliydi. Terörle mücadeleyi hedef tahtasına koymak bir provokasyondur. Bu bir iktidar-muhalefet konusu değildir. Ülkemiz terörle mücadelesini aynı kararlılıkla devam ettirecektir."

ABD'nin açıklaması

"'Eğer' diye bir cümleye başlarsanız, sonraki sözlerinizin hiçbir önemi yoktur. Bu tarz bir açıklama, sorgulanmaya açıktır. Buna paralel bir dile 15 Temmuz'da da şahit olmuştuk. Daha sonra gerçekleştirilen açıklamalar ise toparlayıcı olmuştu."

Doğu Akdeniz meselesi

"Ülkemiz ile işbirliği yapılması lazım. Asıl kapsayıcı olan, ülkemizin önerileridir."

Yorumlar (0)