Ömer Çelik: Bunun adı kalleşlik

Ömer Çelik, "Yunanistan Başbakanı Miçotakis İstanbul'a geldi, 'Problemlerimizi iki ülke olarak bizler çözelim.' dedi. Ardından ABD'ye gitti, tam tersi bir tavır ortaya koydu. Bu kalleşçe bir tavırdır." dedi.

SİYASET 14.06.2022, 20:06 14.06.2022, 20:14
Ömer Çelik: Bunun adı kalleşlik

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçti.

"Deniz sahasının iki katı hava sahası talep eden başka bir ülke yok"

Çelik'in açıklamalarından satır başları ise şunlar:

"Adalar senelerdir Yunanistan tarafından silahlandırılıyor. Bunun ne manaya geldiğini gayet iyi biliyoruz. Ne zaman onları hukuka davet etsek 'Türkiye'nin saldırganlığı...' gibi şeyler söylüyorlar. Deniz sahasının iki katı kadar hava sahası talep eden başka bir ülke yoktur. Paris ve Lozan anlaşmalarında her şey açık ve net bir şekilde yazılmasına karşın bunlar hepsini yok sayıyorlar. Hukuku ihlal eden kendileridir. 'Gelin bunları aramızda çözelim.' diyen ise biziz. 'Mavi Vatan' hususundaki hassasiyetimiz hukuka uygundur. Meşru olan Kıbrıs Barış Harekatı'nı dahi bir tehdit olarak ABD Kongresi'ne sundular. Yunanistan Başbakanı Miçotakis İstanbul'a geldi, 'Problemlerimizi iki ülke olarak bizler çözelim.' dedi. Ardından ABD'ye gitti, tam tersi bir tavır ortaya koydu. Bu kalleşçe bir tavırdır.

Efes-2022 Tatbikatı tüm dünyada ses getirdi. Ege'deki adaların silahlandırılması hususunda Sayın Cumhurbaşkanımızın önemli bir açıklaması oldu. Yunanistan bizim komşumuz, problemleri masada çözmeye açığız. Fakat onlar her daim üçüncü ülkeleri araya sokuyor. Anlaşmalar gereği 14 adanın silahsız olması gerekiyor. 

"Kılıçdaroğlu'nun ötekileştirilmesine de izin vermeyiz"

Sayın Cumhurbaşkanımız aday olduğunu açıkladı. Karşı tarafta ise net olmayan bir durum söz konusu. Ülkemizde herhangi bir makama talip olan birinin kimliğinin tartışmaya açılması insan haklarına aykırıdır. Bu ülkede herkes birinci sınıf yurttaştır. Herhangi bir kişinin etnik kimliği üzerinden ötekileştirilmesine izin vermeyiz. 

Kaftancıoğlu, Özcan...

Tanju Özcan meselesi CHP'nin iç meselesidir. Özcan hiçbir partiye yakışmayan üsluplarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Özellikle de Avrupa'daki aşırı sağcıların kullandığı dili kullanıyor. Bunlarla da övünüyor. Bu üslubunu da ne kadar Atatürkçü olduğunu sürekli söyleyerek örtmeye çalışıyor.

Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay bir karar vermiştir ve hukuk işleyecektir.

"Dokunulmazlığın ardına sığınıp..."

PKK propagandasının gerçekleştirildiği toplantıları bazıları demokrasi olarak görüyor. Söz konusu vekil ile ilgili karar TBMM'ye geldiğinde gereken oy partimiz tarafından kullanılacaktır. Dokunulmazlığın ardına sığınıp yapılacak bir hareket değildir."

Yorumlar (0)