Ömer Çelik: Bildiriye imza atanların kahir ekseriyetinin CHP ilişkisi var

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunarak, "Zaman ayarlı bir provokasyon ile karşı karşı durumdayız. Ses çıkmasaydı, emekli amiraller muhtıra vermiş olacaklardı." dedi.

SİYASET 05.04.2021, 21:36 06.04.2021, 13:06
Ömer Çelik: Bildiriye imza atanların kahir ekseriyetinin CHP ilişkisi var

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde: 

"MYK'mız buna karşıdır"

MYK'mız kayıtsız ve koşulsuz bir biçimde bu bildiriye karşıdır. Bildirinin neye ve kimlere hizmet ettiğini gayet iyi biliyoruz. Hizmet etmediği tek şey, Türkiye Cumhuriyeti'dir, ülkemizin sivil siyaseti ve demokrasisidir. Bildiriyi normal olarak görenler, demokratik iklimi zehirliyor.

"TSK'yı istismardır"

Muhtıra siyaset mutasyonuna uğramıştır. Zaman ayarlı bir provokasyon ile karşı karşı durumdayız. Ses çıkmasaydı, emekli amiraller muhtıra vermiş olacaklardı. Bunların yaptıkları TSK'yı istismar etmektir. Artık kirli bir teşebbüs ile adları anılacak. Bu kadar emekli askerin toplanıp bildiri yayımlaması anormal bir durumdur. Bunu normalleştirmeye çalışanlar da bu bildiriye imza atmış sayılmaktadır. 

"Demokratik iklimi zehirliyorlar"

Skandal bir bildiri karşısında, bunun normal bir durum olduğunu konuşanlar, demokratik iklim koşullarını zehirlemeyi sürdürüyor. Bu şahısların yazılımında demokrasi bir virüstür, muhtırayı ise virüs karşıtı bir aşı olarak görürler. 

"Türkiye düşmanlarını sevindirdiler"

Tüm dünya bu bildiriyi haber olarak geçiyor. Bu durum kimi sevindiriyor? Her demokratik toplum, bu anormal durum karşısında tavır almalıdır. Bu yapılanlar en başta TSK'ya saygısızlıktır, vatandaşlarımıza saygısızlıktır. Görev aldıkları dönemlerde elde ettikleri başarılarla övünmeleri gerekirdi. Ne yazık ki kendilerine suikast yaptılar. 

"Savunanlar daha zararlıdır"

Sert bir şekilde tepki gösterildikten sonra bunu bilmiyormuş gibi davranmalarının hiçbir tutarlı tarafı yoktur. Bunu savunan şahıslar, bildiriyi imzalayanlardan çok daha zararlıdır.

"Büyük çoğunluğu CHP'li"

Emekli amirallerin içerisinde çok sayıda CHP mensubu var, bu çok açık. Her şey ortada. Bunun etkisi vardır yoktur bilemiyorum fakat büyük bir çoğunluğunun CHP ile ilişkisi var."

Yorumlar (0)