Oktay’dan Kılıçdaroğlu açıklaması: Hangi yöne gideceğini kendisi de bilmiyor

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı canlı yayında “Havaya göre yön değiştiriyor, Kılıçdaroğlu hangi yöne döneceğini kendisi de bilmiyor” dedi.

SİYASET 23.05.2023, 14:45 Şeyda Gül
Oktay’dan Kılıçdaroğlu açıklaması: Hangi yöne gideceğini kendisi de bilmiyor

Cumhurbaşkanına yardımcısı Fuat Oktay, CNN Türk canlı yayınında Ankara Temsilcisi Dicle Canova’ya önemli açıklamalarda bulundu. Dün  Sinan Oğan’ın resmen desteğini açıklamasıyla belirsizliklerin netleştiğini vurgulayan Oktay, Ata İttifakı’nın ve Sayın Özdağ’ın farklı görüşleri olabileceğini söyledi. Sadece Sinan Oğan’a değil, 86 milyona kendilerini anlattıklarını ifade eden Oktay, “Cehennem kapıları terörün kapıları olması lazım” dedi.

İlkesizlik çıkarlar bazında birlikteliğe dönüştü

İlkelerinin son derece net olduğunu ve hep ifade ettiklerini söyleyen Oktay, millet ittifakı ile temel farkın bu olduğunu belirtti. PKK ile HDP'nin söylem bildiğine gittiklerini vurgulayan Oktay, Kılıçdaroğlu'nun inandırıcılığının kalmadığını düşündüğünü ifade etti. “İlkesizlik çıkarlar bazında birlikteliğe dönüştü” diyen Oktay, “Bizimki ülkenin milletin çıkarları etrafında” değerlendirmesinde bulundu.

 Kılıçdaroğlu'nun referandum çıkışı

“Yalan söyleyenlerle gerçek söyleyenler arasında referandum ise buyurun referandum olsun” sözlerini kullanan Oktay, milletin yeniden Recep Tayyip Erdoğan diyeceğini söyledi. Burada Kılıçdaroğlu'nun referanduma götüreceği bir şeyin kalmadığını vurgulayan Oktay, bir gün önce terör örgütleri ile aynı söylemde bulunduklarını 15 Mayıs'ta ise mevsimlik milliyetçi olduklarını söyledi. Anayasal sistemin olduğu yerde değiştirilmiş gibi yalan söylediklerini belirten Oktay, “Şimdi Meclisi kaybedince cumhurbaşkanlığını bize verin diyorlar” ifadelerini kullandı.

Vizyonları yok

Alt yapısı ile güçlü bir Türkiye meydana getirdiklerini dile getiren Oktay, sağlık, teknoloji ve ulaşım gibi alanlarda güçlerine güç kattıklarını söyledi. Söyledikleri her şeyin altının dolu olduğunu belirten Oktay, onlar da sıfır liyakat olduğunu ve bir vizyonları olmadığını gördüklerini ifade etti.

Havaya göre yön değiştiriyor

“Bunların Türkiye'ye verebileceği hiçbir şey yok” ifadelerini kullanan Oktay, o gece bir trajedi izlediklerini söyledi. Olmayan bir şey gerçek gibi gösterdiklerini vurgulayan Oktay, belediyelerde eser vermeyenlerin makam mevki konusunda Türkiye'yi gezdiğini belirtti. Bu ekibin kendi içinde kendilerini itibarsızlaştırdığını belirten Oktay, “Havaya göre yön değiştiriyor, Kılıçdaroğlu hangi yöne döneceğini kendisi de bilmiyor” şeklinde konuştu.

Altılı masayı “Altılı maşa” olarak nitelendirdiğini dile getiren Oktay, Pervin Buldan’ın PKK bayrakları altında Kılıçdaroğlu'na oy istediğini hatırlattı. Bu açıklamalar karşısında Kılıçdaroğlu'nun net bir duruş sergilemediğini söyleyen Oktay, milletin terör örgütü ile net mesafe koymayana oy vermediğini belirtti.

Çıtırdama sesleri başladı

Çıtırdama seslerinin başladığını ve bunu tüm Türkiye'nin duyduğunu ifade eden Oktay, “Millete verecekleri bir şey kalmadı, hiçbir vizyon yok” dedi.

Yorumlar (0)