Numan Kurtulmuş’tan İmamoğlu’na dostluk eli: “Endişe etme” 

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, İBB personelleri ve belediyeye bağlı şirketlere alınanlar hakkında terör örgütleriyle irtibatlı oldukları yönünde şikayet geldiğini ve bu sebeple belirli isimlere teftiş uygulanacağını belirtti ve ekledi: “İçi rahat olsun.” 

SİYASET 28.12.2021, 07:31
Numan Kurtulmuş’tan İmamoğlu’na dostluk eli: “Endişe etme” 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bir televizyon programına katıldı. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kurtulmuş, İBB personellerine karşı başlatılan teftiş üzerinde durdu. 



“Belirli kişilere teftiş yapılacak” 

Kurtulmuş: “Başlatılan teftiş ve açılan soruşturma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ya da Belediye Başkanı’na açılmış bir soruşturma değildir. Büyükşehir ve buna bağlı olan firmalarda çalışan, terör örgütüyle irtibatta olduğu hakkında iddialar bulunan bazı isimler var. Kendilerinin iltisaklı olduğu söyleniyor. Teftiş, bu isimleredir. Belediye ya da Ekrem İmamoğlu’na karşı bir şey yok. Bunu bu şekilde görmek lazım. Belediyelerde ve kamu kurumlarında çalışan tüm personellerin devlete sadakat içerisinde olması, küresel anlamda aranan bir koşuldur. Hem devletin kurumunda çalışıp da hem de ülkeye karşı terör gruplarıyla iş birliği yapılması kabul edilemez.” 



“Endişe edecek bir durum yok” 

Kurtulmuş: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na buradan sesleniyorum: Endişeye gerek yok. Eğer belediyede çalışan isimler arasında terör örgütüyle bağlantılı olanlar varsa bunları ortaya çıkarmak devletin görevidir. Hükümet de vazifesini yerine getirmek üzere. Ne yaparak? Teftiş mekanizmasını kullanarak.” 

Yorumlar (0)