Numan Kurtulmuş'tan "ekonomik OHAL" eleştirilerine yanıt: Haddi aşan bir söz!

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin ekonomik bir buhranda olduğuna dair açıklama yapanlara eleştiride bulundu ve ekonomik OHAL söylemlerinin haddi aşan bir söz olduğunu kaydetti.

SİYASET 17.12.2021, 19:09 17.12.2021, 19:12
Numan Kurtulmuş'tan "ekonomik OHAL" eleştirilerine yanıt: Haddi aşan bir söz!

Meclis'te yapılan bütçe görüşmelerinin son gününde bütçenin bütünü üzerine son konuşmalar gerçekleştiriliyor.

AK Parti'nin İstanbul vekili Numan Kurtulmuş da TBMM kürsüsünde değerlendirmeler yaptı.

Ülkemizin üretim, yatırım, istihdam, ihracat ve büyüme eksenli olan politikasından hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğini kaydeden Numan Kurtulmuş, bunun için de bütün kaynakların seferber edileceğini kaydetti.

"Serbest pazar istikametinde yürüyüş devam edecek"

Numan Kurtulmuş, ekonomik buhran olduğuna dair açıklama yapanları eleştirerek, "Birilerinin söylemeye çalıştığı gibi asla serbest pazar ekonomisi kurallarını bırakmayacağız. Ülkemiz, sosyal politika donanımlı, gerçekten etik kurallarla çevrili, serbest pazar istikametinde yürüyüşüne devam edecektir.

"Ekonomik OHAL haddi aşan bir sözdür"

Bunun altını kalın bir şekilde çiziyorum. Geçtiğimiz birkaç gün önce, maalesef ekonomik OHAL gibi haddi aşan bir sözden bahsedildi. Bu kimsenin aklından geçmesin. Ülkemiz, serbest pazar ekonomisi şartları içerisinde hareket ediyor ancak bir laf ortaya atıldı ve özellikle sosyal medya üzerinde kimler kimler arkasından gitti bu sözün..." dedi.

"İnsan hak ve özgürlüklerini önceleyen bir piyasa düzeni vazgeçilmez unsurlardandır"

Kurtulmuş yaptığı açıklamarına, "İkinci temel noktamız, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla birey-devlet-piyasa dengesini korumakta olağanüstü titiz olduğumuzun altını bir defa daha altını çizmek istiyorum. İnsan hak ve özgürlüklerini önceye alan bir piyasa düzeni, ekonomi düzenimizin vazgeçilmez unsurlarındandır." sözleriyle sürdürdü. 

Yorumlar (0)