Nevruz'u kutlayan Bahçeli, CHP-HDP görüşmesini yorumladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda CHP ile HDP arasında gerçekleşen görüşmeye tepki gösterdi. İşte Bahçeli'nin Nevruz mesajları...

SİYASET 21.03.2023, 13:56 22.03.2023, 08:59 Hakan Öksüz
Nevruz'u kutlayan Bahçeli, CHP-HDP görüşmesini yorumladı

Nevruz Bayramı dolayısıyla açıklamada bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, deprem ve sel felaketleri nedeniyle bu yıl kutlamaların buruk olacağını söyledi. 

Türk coğrafyalarında Nevruz Bayramı'nın asırlardır huzuru çağrıştıran bir gün olarak kutlandığını kaydeden Bahçeli, "Nevruz, Türk milletinin Ergenekon'dan çıkışı ve sonraki asırlarda sıçrayışını ifade ediyor. Büyük bir kucaklaşma fırsatı olan Nevruz Bayramı, kültürel mirasımızın kaynaklarındandır. Ata yurdumuzda da ana yurdumuzda da baharın müjdecisidir." ifadelerini kullandı.

Nevruz Bayramı'nın Sibirya'dan Balkanlar'a kadar büyük bir coğrafyada geçmiş ile bugün arasında köprü kurduğunu kaydeden Bahçeli, mesajının devamında güncel siyasi meselelere değindi. Nevruz'un bölücüler ile terörizme yakasını kaptıranların değil, Türk milletinin bayramı olduğuna vurgu yapan Devlet Bahçeli, sözü CHP ile HDP arasında yapılan görüşmeye getirdi.

CHP-HDP buluşması

Nevruz Günü CHP ile HDP'nin ertelenmiş buluşmasının gerçekleştiğini kaydeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Baharımızı kışa çevirmek için yan yana geldiler. Kimlerin kimlerle hedef birliği içinde olduğu gözler önüne serildi. Bu buluşmayı da Nevruz Günü yapmaları talihsizliktir. Bu odaklar, 14 Mayıs'ta tasfiye edilecektir." değerlendirmesinde bulundu. 

Yorumlar (0)