Nebati'den Akşener'e "kayıp bakan Nemo" yanıtı

Kendisi hakkında "kayıp bakan Nemo" ifadesini kullanan İYİ Parti Başkanı Meral Akşener'e yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Partinizdeki kopuşları ve yükselen sesleri bastırmak için ucuz benzetmelerden medet umuyorsunuz. Biz afetzedeler için sahadayken siz, ikbal pazarlıkları yapıyordunuz." ifadelerini kullandı.

SİYASET 29.03.2023, 15:16 30.03.2023, 10:46 Hakan Öksüz
Nebati'den Akşener'e "kayıp bakan Nemo" yanıtı

Partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan İYİ Parti Başkanı Meral Akşener'in Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hakkında kullandığı "kayıp bakan Nemo" ifadesi, sosyal medyada yankı uyandırdı. Bakan Nebati'nin ortadan kaybolduğuna dikkat çeken Akşener, "Esnaf kan ağlıyor, milyonlar perişan. Bunlar yaşanırken o ışıltılı gözleriyle kayıp bakan Nemo'yu gören var mı? Sadece Erdoğan'ın basın açıklaması varsa ortalıkta beliriyor." dedi.

"Partinizdeki gürültüyü bastırmak için..."

Akşener'in kendisi hakkında sözlerine sosyal medyadan yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Akşener'i "gerçekleri çarpıtarak çıkar elde etmeye çalışmakla" suçladı. Akşener'in partisinde kopuşların yaşandığına işaret eden Nebati, "Bu gürültüyü bastırabilmek için iftiralardan ve ucuz benzetmelerden medet umuyorsunuz." ifadesini kullandı.

"Biz sahadayız, siz ikbal pazarlığı içindeydiniz"

Deprem ve sel afetinin yaşandığı dönemde İYİ Parti lideri Akşener'in tiyatro sahnelerinde görülebilecek bir performansla masadan kalktığını ve "ikbal pazarlıkları" yaptığını kaydeden Bakan Nebati, "Biz ise gece gündüz demeden sahada çalışıyoruz. EYT'li vatandaşlarımıza, emeklilere ve depremzedelere sözler verdik. Bu sözleri gerçekleştirmek için mücadele ediyoruz. Siz ise afet bölgesinde steril fotoğraflar çektirip konforlu genel merkezlerinize kaçtınız." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)