Nebati: “Ağlayanlarla işimiz yok”

Bakan Nureddin Nebati bugün memleketi Şanlıurfa’daydı. Vatandaşlarla bir araya gelen Nebati, gündeme ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Odak noktası “enflasyon” olan konuşmada Hazine ve Maliye Bakanı, “Bize güvenin. Biz 20 senedir hangi sorunu çözmedik?” ifadelerini kullandı. O anlarda ise halk, büyük bir coşkuyla alkışlayarak cevap verdi.

SİYASET 20.03.2022, 17:05 20.03.2022, 17:52
Nebati: “Ağlayanlarla işimiz yok”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugün Şanlıurfa’daydı. Memleketi olan Viranşehir ilçesinde Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan kürsüde hemşerilerine hitap eden Nebati’nin odak noktası enflasyon oldu. Gündem hakkında açıklama ve değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı, coşkulu ve ilgili kalabalık tarafından dinlendi.

“Biz 20 senedir hangi sorunları çözmedik?”

Bakan Nebati’nin konuşmasından öne çıkan ifadeler şu şekildeydi: “Zorluklar yaşadık. Yalnız biz değil tüm dünya yaşadı. Petrol ve emtia fiyatları çok fazla yükseldi. 2 sene boyunca bu zorlukları vatandaşımıza yansıtmamak için çabaladık. Ülkemizi diğer ülkelere göre kendisini pozitif olarak ayrıştırmasını istedik ki öyle de oldu. Pozitif seyir kaydeden ülkelerden biriydi. 2020 senesinde pandemi ve karantinalar sebebiyle dünyanın en büyük ülkeleri küçülürken ülkemiz büyüdü. 2021 senesinde çift haneli büyüme oranlarına ulaştık. Şu anda ne yazık ki enflasyon baskısı altındayız. Ancak bunun da üstesinden geleceğiz. 20 senedir hangi problemi çözmedik, çözemedik? Bu süre zarfında en büyük problemlerin bile üstesinden gelmeyi başardık. Rabbimin izni ve sizin dualarınızda enflasyon sorununun da üstesinden geleceğiz.”



“Gece gündüz halkımız için çalışıyoruz”

“Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletvekillerimizle, kabine üyelerimizle, belediye başkanlarımızla ve bakanlarımızda çalışmalar yürütüyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Biz, halkımızın emrine amadeyiz. Enflasyonla nasıl mücadele edeceğimizi gayet iyi biliyoruz. Bu günlerin de geçeceğine inanıyoruz. Unutmayın ki her zorluğun ardında bir kolaylık vardır. Bundan 2 sene önce salgın ülkemizde başladığında herkes ‘Türkiye öldü.’ naraları atıyordu. Bunları söyleyenler, 2 senede gelişmeyi ve büyümeyi gördükçe kafalarını duvarlara vurdular. Karamsarlık yayanlar, insanların moralini bozanlar, biz Londra’da ülkemizi anlatırken Londra’ya gidip ülkemizi şikayet edenler oldu. Ancak kimse unutmasın ki Türkiye güçlü bir ülkedir. Rabbimin izniyle kimseye eyvallahımız olmaz. Biz, güçlü ülkemizin güçlü medeniyetine sahibiz. Ecdadımızdan aldığımız gücün farkındayız.”

“İnsanlar artık Türk lirasına güveniyor”

“Türkiye ekonomi modelinden bahsederken bunun gerçek bir model olmadığını söyleyenler vardı. Ancak döviz fiyatları makul seviyede gidince Türk lirasına inanmaya başladılar. Bizlere de ‘Bunu nasıl başarıyorsunuz?’ diye sormaya başladılar. Türk lirasıyla iş yapabilmenin güzelliğini ve güvenini yaşıyorlar. Girişimcilerimiz artık iş yaparken enflasyon ve ek olarak üzerindeki faizle değil enflasyonun çok altındaki oranlarla iş yapıyorlar. Bu zor günler geçecek. Enflasyon sorununun da üstesinden geleceğiz. Milletimiz, en kara günlerin bile üstesinden gelebilir. Siz siz olun iyi bakın, iyi görün. Din ve millet ayrımcılığı yapmayın, kardeş olun. O zaman her şey daha güzel olacak.”



“Onlar konuşurlarken biz çalışıyoruz”

“Karamsarlar hep konuşurlar ve her defasında da yanlış şeyler söylerler. Bizim ağlayanlarla işimiz yok. Biz yalnızca zulme uğrayanların gözyaşlarını sileriz. Yalancıların sahte gözyaşlarına prim vermeyiz. Ülkemizde kesintisiz hizmet 20 senedir nasıl devam ediyorsa bundan sonra da aynı imanla, inançla, saygıyla devam edecek. Bırakın onlar konuşsunlar. Milletimizin hizmetkarı olan biziz. Onlar konuşurken biz çalışmaya devam ediyoruz. Bırakın onlar sosyal medyadan iftira atsınlar, yurt dışıyla çalışsınlar, ters baksınlar, şikayet etsinler.”

“Yalnız sözleri değil hayatları da yalan olmuş”

“İsminin önünde doçent ve profesör yazanlar 20 Aralık öncesinde halkı kandırmaya yemin etmiş gibi davrandılar. Herkese döviz almalarını tavsiye ettiler, biz de yapmayın etmeyin diye konuştuk. Ekonomi bu değildir. O dönemde bizimle hep dalga geçtiler. Ne oldu? 20 Aralık’ta her şey düzeldi. Geçtiğimiz günlerde manipülatif söylemlerin şeklini değiştirerek konuşmaya başladılar. Ülkemizde Ayçiçek yağının bittiğini söylediler. Sahte fotoğraflarla, belgelerle yalan konuştular. Bunları yaydılar, marketlere de Ayçiçek yağı stoku yaptırdılar. O süreçte bir senelik sıvıyağ stoku yapan ev hanımları oldu. Vatandaş da stoklamaya gitti. Ama sonra ne oldu? Bu konuşanların yalnız sözleri değil hayatları da yalan olmuş.”


“Siz ona buna değil bizim söylediklerimize bakın”

“Kıymetli kardeşlerim, siz orada burada yazıp çizenlere değil bizim söylediklerimize bakın. Biz sizi ne zaman yanılttık? Ne zaman Sayın Cumhurbaşkanımız sizi yanılttı? Biz her zaman doğru olanı söyledik. Biz buradayız, çalışıyoruz. Sizlere hizmet sağlamaya devam ediyoruz.”

Yorumlar (0)