MYP Lideri Yılmaz: Sistem tartışan muhalefet ülke için zaman kaybıdır

Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz sistem hakkında yaşanan tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak hala sistem tartışan bir muhalefetin ülke için zaman kaybı olduğundan bahsetti. Yılmaz ayrıca muhalefetin sistem tartışmalarını bir kenara bırakıp mevcut sorunlara bir çözüm bulması gerektiğinin de altını çizdi.

SİYASET 22.04.2022, 09:56 22.04.2022, 14:17
MYP Lideri Yılmaz: Sistem tartışan muhalefet ülke için zaman kaybıdır

Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz yaşanan sistem tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. MYP Lideri Yılmaz parlamenter sisteme dönüşe ilişkin yaşanan tartışmalar hakkında şu sözlere yer verdi:

Hala sistem tartışmalarına giren muhalefet ülke için bir zaman kaybıdır. Ülke ekonomisinin nasıl ayağa kalkacağı hakkında çözüm önerileriniz nelerdir? Buna çözüm bulun. Sistemin Başkanlı Sistemi olup olmaması neyi değiştirir? Bu sistemin oluşmasına da parlamenter sistem neden oldu.

“Parlamenter sistem de yeterince yapıcı değildi.”

Parlamenter sistem de bizim için yeterince yapıcı bir sistem değildi. Muhalefet artık parlamenter sistemi tartışmalarını bir kenara bırakıp mevcut sistemi nasıl daha iyi noktalara ve daha demokratik bir hale getireceği üzerinde çalışmalıdır. Muhalefet mevcut sorunları çözmek yerine toplanıp parlamenter sisteme geçmeye karar aldıklarını söyleyerek milletin karnını doyuracağını sanıyorsa tanılıyor. Bu işler oldukça yanlış işlerdir.

Yorumlar (0)