MYP lideri Yılmaz'dan Erdoğan'a hazine yardımı çağrısı!

Seçime girme hakkı kazanan her siyasi partinin belli oranda hazine yardımı alması gerektiğini söyleyen Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Oy oranı ön koşul olmamalı. Anayasa önünde bütün partiler eşit statüde. Hazine yardımları konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum. Bu karar, kendisine de saygınlık kazandıracaktır." dedi.

SİYASET 18.08.2022, 11:19 18.08.2022, 16:57 Hakan Öksüz
MYP lideri Yılmaz'dan Erdoğan'a hazine yardımı çağrısı!

Seçim dönemlerinde siyasi partilerin hazineden aldığı yardımlara ilişkin konuşan Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, seçimlere girecek her partinin bu desteği hak ettiğini söyledi. Siyasi partilerin anayasa önünde eşit statüde olduğunu kaydeden Yılmaz, "Aksi siyasi adaletsizliktir. YSK'nın 'seçimlere girebilir' kararı verdiği bir parti, yurt genelinde teşkilatlanmaya gidebilmişse hazine yardımı da alabilmelidir." diye konuştu.

"Anayasa önünde her siyasi parti eşittir"

"Hazine yardımı almanın koşulu belli oranda oya sahip olmaktan geçmemeli." diyen Ahmet Reyiz Yılmaz, "YSK'nın seçimlere katılabileceğine dair onay verdiği her parti, bu anlamda diğer partilerle eşit statüdedir. Anayasa önünde bu böyledir. Bu şartı sağlayan her parti, hazineden yardım alabilmelidir. Seçim döneminde bir yapılanmaya gidebilmek için bu yardım olmazsa olmaz. Aksi durumda fırsat eşitliğinden bahsedemeyiz." ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sesleniyorum"

Anayasal anlamda bütün partilerin aynı statüye sahip olduğunu kaydeden hazine yardımı alamayan Yılmaz, "Hazine yardımı alamayan partiler, kira giderlerini ve diğer masraflarını nasıl ödeyecek. Burada ciddi bir anayasal ayrımcılık söz konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevlerinden biri de bu fırsat eşitliğini tesis etmektir. Bu karar, kendisine de saygınlık kazandıracaktır. Siyasi eşitsizliklerin doğmaması için hazine yardımları konusunda Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum. Bunu iyice düşünüp uygulamaya koymalılar." dedi.

Yorumlar (0)