MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Akdeniz'deki Rum gemisine müdahalede bulunulmasına ilişkin konuşan Çelik, "Mavi Vatan'ı korumak için gereken her şeyi yaparız." dedi.

SİYASET 05.10.2021, 20:27
MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçti. 

"Her ilde OSB var"

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Ülkede OSB (organize sanayi bölgesi) olmayan şehir kalmamıştır. Bugün itibarıyla OSB sayısı 325'e ulaşmıştır. Toplam istihdamda da büyük bir başarı sağladığı ortada. OSB'lerde istihdam sayısı 2 milyonu aştı.

Ülkemizin dört bir tarafındaki yatırımları biz parti olarak yakından takip ediyoruz. Ülkemizin güvenilir bir ülke olduğu, dev bir yatırım üssü olduğu açık ve nettir. OSB'lerdeki üretimin daha fazla artması yönünde yeni rakamlara ulaşacağımız kesindir.

Suriye

İdlib'de ve Suriye'nin diğer yerlerinde barışın kalıcı olmasına büyük önem veriyoruz. İdlib'de çıkacak olan gerginlik, yeni bir göç dalgasına sebep olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Soçi'de Sayın Putin ile gerçekleştirdiği görüşme bu yönden önemlidir. Ülkede kalıcı barışın sağlanması bizim için esastır. Bu siyasi çözüm, zemininin korunması adına İdlib dahil diğer bölgelerde istikrarın sağlanması için önemlidir. Özellikle Fırat'ın doğusunda PKK/YPG'nin hareketleri ve onlara destek veren ülkeler her daim gündemimizdedir. İdlib'de sivillere yönelik saldırıları ve ateşkes ihlallerini de yakından izliyoruz.

'Mavi Vatan'

'Mavi Vatan' kırmızı çizgimizdir, Anavatan'ın ayrılmaz bir parçasıdır. Birisi çıkıp da 'Mavi Vatan' kavramının saldırganlık içerdiğini söylüyorsa, bunu da Meclis üyesi sıfatıyla söylüyorsa bunun tümüyle karşısında olduğumuzu dile getiririz. 'Mavi Vatan'ı korumak için her şeyi yaparız.

Laiklik tartışmaları

Laiklik bir toplumsal barış ilkesi olarak yerini her daim koruyacak. 

Öğrenci yurtları

Öğrencilerimizle her daim yakından ilgilendik. Geçtiğimiz yıl çevrim içi (online) eğitim yapılmasının akabinde bu sene yurtlara talep iki katına çıktı. 81 kentte 721 yurt bulunuyor. Bu rakamlar tüm ilgili kurumlara dağıtıldı. Her yıl öğrenci sayısı artış gösteriyor, yeni ihtiyaçlar doğuyor. Tüm belediyelerimiz yurt olanaklarından yararlanamayan öğrencilerimize ulaşmak üzere görevlendirildi."

Yorumlar (0)