MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

Göçmen akınına ilişkin konuşan Ömer Çelik, "Bundan böyle ülkemizin tek bir mülteci daha alacak durumu yoktur. Herkes Afgan göçünü engellemek için elini taşın altına koymalıdır." dedi.

SİYASET 02.09.2021, 18:36 04.09.2021, 09:28
MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti MYK (Merkez Yürütme Kurulu), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Toplantının akabinde AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın mensuplarının karşısına geçti.

"Hiç kimse bizim bir tane daha mülteci alacağımızı düşünmemelidir"

Çelik'in açıklamalarından satırbaşları:

"Tüm dünyanın gözleri önünde insanların öldürülmesine göz yumacak bir ülke değiliz. Diğer ülkeler mültecilerin botlarını şişliyor, ölüme gönderiyor. Türkiye böyle bir ülke değildir. Mültecilere sahip çıkma misyonunu tek başımıza yerine getiriyoruz. Bundan böyle ülkemizin tek bir mülteci daha alacak durumu yoktur. Herkes Afgan göçünü engellemek için elini taşın altına koymalıdır. Türkiye, üzerine hiç kimsenin sorumluluk yükleyebileceği bir ülke değildir. 

Çok sayıda kişiyi güvenli bölgelere iade ediyoruz. Ülkemiz en geniş kapsamlı iade merkezlerine sahip ülkelerden biridir. Dönmek isteyenlere her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Bu meseleye geniş çerçeveli bir şekilde bakmak lazım. Türkiye'nin nüfus güvenliği önemli hususlardan biri. Değerlerimize yakışan bir şekilde ölümden kaçmaya çalışan insanlara kucak açıyoruz. Fakat hiç kimse bizim bir tane daha mülteci alacağımızı düşünmemelidir. 

"Herkes elini taşın altına koymalıdır"

Suriye için tavsiye edilen model güvenli bölgenin, uçuşa yasak bölgenin tesisiydi. Cumhurbaşkanımız çok ısrar etti fakat buna yanaşmayanlar göç probleminin ortaya çıktığını gördü. Afganistan'daki kaos sürerse göç dalgası da büyüyecektir. Herkes Afgan göçünü engellemek için elini taşın altına koymalıdır.

"Taliban ile temaslarımız sürüyor"

Afganistan'daki gelişmeleri yakından izliyoruz. TSK, 6 sene boyunca havaalanının güvenliğini sağladı. Bu geçiş sürecinde bazı diplomatik girişimlerimiz söz konusu. Mevcut güç olan Taliban ile görüşmelerimiz sürüyor. Kadın hakları hususunda geçmiş dönemdeki uygulamalar olmamalı. Umarız ki bu ülke terör örgütlerinden temizlenir. Afgan halkının mutlu olması bizim için çok önemli. 

"Suriye'de yaptıkları hatayı Afganistan'da yapmamalılar"

Kış mevsimi gelmeden ivedi bir şekilde harekete geçilmelidir. Bu insani kriz sürerse mülteci problemi gittikçe artacaktır ve bu insanlar ölümle burun buruna geleceklerdir. Mülteci hususunda Suriye'de yaptıkları hatayı Afganistan'da yapmamalıdırlar.



Seçim barajı

Yüzde 7 seçim barajı netlik kazanmıştır. Cumhur İttifakı'nın yaklaşımı bu şekildedir.

Tanju Özcan'a tepki

Bu insanlığa yakışmayan bir yaklaşımdır. Ahlaksızlık ve faşistliğin ikiz kardeşidir. Bir kadın ile ilgili son derece iğrenç bir ifadeyi orada espri konusu olarak ifade ediyor. Kadın ile ilgili böyle bir değerlendirme insanlık dışı bir yaklaşımdır. Bununla birlikte kadının kıyafetine ilişkin değerlendirme yaptı, bu da ayrı bir skandal. Özür dilerken dahi 40 tane koşul ortaya koyuyor. 'Kadınlar insandır, biz de insan oğluyuz.' Yakışan söz tam olarak budur. Bunun dışındaki her şey söyleyen kişiye aittir."

Yorumlar (0)