MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine dair açıklamalarda bulundu.

SİYASET 14.07.2021, 19:28
MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde: 

"Tarihi öneme sahip bir buluşma oldu. Yapılan vurgular son derece önemliydi. Diyarbakır annelerine buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın kendileriyle buluştuğunda dile getirdiği gibi onların acılarını paylaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır ziyareti son derece pozitif geçti.

Çevre sorunları

Bugün MYK'da geniş kapsamlı bir şekilde zaman ayırdığımız çevre konuları, ele aldığımız en önemli gündem maddelerinden biri oldu. Çevre siyaseti olarak tüm kentlerimizin ele alındığı geniş bir sunum yapıldı. Doğanın yok olmasına karşı nasıl bir mücadele vermemiz gerektiği konusunda bir yol haritası sunuldu. Genç arkadaşlarımız oldukça bilinçli davranıyorlar. Çevre hususlarını hep beraber konuştuğumuz şehir buluşmalarının sayısını artıracağız. Yalnızca doğanın zedelenmesi ve yıpranmasına yönelik faaliyetlere değil, aynı zamanda doğanın ve çevrenin güçlendirilmesi için hazırladıkları stratejileri bizlerle paylaşıldı. Kentlerdeki çevre siyaseti ile ilgili attığımız adımlar hususunda yurttaşlarımızın daha çok bilgilendirilmesi söz konusu olacak. Burada endüstri başlığı, enerji başlığı önemli. Ormancılık hususunda neler yaptığımız önemli. Tüm bunlar MYK'da ele alındı. Daha yaşanabilir kentler için bir çevre siyasetinin harekete geçirilmesi hususunda 'medeni şehir' kavramının daha vurgulu bir hal alması, hem siyasetimizin parçası olarak uygulamaya konulması hem de bu husustaki bilincin artırılması çok önemli.

Deniz salyası

Marmara Denizi'ndeki müsilajın temizlenmesi ile ilgili son derece güzel haberler alıyoruz. Son günlerde Marmara yüzeyinde müsilaj görülmedi. Bu elbette ki sevindirici fakat bizi asla rehavete sevk etmemeli. Bakanlığımızın çalışmaları doğrultusunda 11 bin metreküpe yakın müsilaj temizlendi. Çalışmalar güçlü bir şekilde devam edecek.

15 Temmuz

Kendi milletine silah doğrultanlardan daha alçak kimse yoktur. Yurt içinde ve yurt dışında 3 binin üzerinde program yapılmak üzere Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız tarafından koordine ediliyor. Toplam gerçekleştirilecek program sayısı ise 3 bin 876."

Yorumlar (0)