MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

Ömer Çelik, asgari ücrete ikinci zam ve emekli ikramiyesine ilişkin olarak, "Çalışanların ve emeklilerin kollanması gündemimizde. Uygun şartlar oluştuğu zaman bunları açıklarız. Onların yaşam şartlarına ilişkin geniş kapsamlı değerlendirmeler yapıyoruz." dedi.

SİYASET 21.03.2022, 19:00
MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyareti

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Kılıçdaroğlu Diyarbakır'a gidiyor, neden annelerin ayağına gidemiyor? 'TSK operasyonları halkı eziyor.' denildiğinde neden 'Meşru operasyonlardır.' diyemiyor? İsteğiniz kadar özgürlükten ve demokrasiden bahsedin. Teröre karşı bir tavrınız yoksa hiçbir manası da yoktur. 

1915 Çanakkale Köprüsü, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıldı. Partimizin eser siyasetinin önemli sembollerinden biridir. Ne denli büyük projelere imza atabileceğimizi bir kez daha göstermiş olduk. Kanunlar kapsamınlar bu büyük eserleri engellemeye çalışmak, aynı zamanda ülkemizi felç etmeye çalışmaktır. Demokratik sınırlar çerçevesinde bu projeleri eleştirebilirsiniz fakat siyasi açığınızı tehdit diliyle kapatmaya çalıştığınızda ise hukuk dışı bir davranış olur. 

Adana'daki olaylar

Her hafta izinsiz gösteriler yapılıyor. Emniyet güçleri birkaç yıldır büyük bir tolerans göstererek görevlerini icra ediyorlar. Kolluk güçlerinin orantısız güç kullanmasını asla kabul etmeyiz, meşru gösteremeyiz. İvedilikle tahkikat başlatıldı. Tahkikat neticesine göre gereği yapılacak. 

Diplomasi trafiği

İlerleyen günlerde Hollanda Başbakanı ülkemize gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımız NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın Putin ve Zelenskiy ile görüşmeleri devam edecek. Türkiye'nin politikalarını herkes güvenilir görüyor. Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ndeki irademizi ve kararlılığımızı herkes takdirle karşılıyor. En büyük hedefimiz kalıcı ateşkesin sağlanması ve barışın tesis edilmesi. 

Asgari ücret

Çalışanların, emeklilerin kollanması gündemimizde. Uygun şartlar oluştuğu zaman bunları açıklarız. Onların yaşam şartlarına ilişkin geniş kapsamlı değerlendirmeler yapıyoruz."

Yorumlar (0)