MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

Ömer Çelik, tutuklu gazeteci Sedef Kabaş hakkında, "Halkımız, ülkemizin dört bir köşesinde bu ahlaksız yaklaşıma karşı suç duyurusunda bulunmuştur." dedi. Rusya-Ukrayna krizine de değinen Çelik, Türkiye'nin krizin her iki tarafına da olumlu bir irade ortaya koyduğunu dile getirdi. Çelik, "Bölge yeni bir savaşı daha kaldıramaz." dedi.

SİYASET 24.01.2022, 19:13 24.01.2022, 19:18
MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından konuştu.

Türkiye gündemi

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Toplantımızda özellikle dijitalin siyaset ile ilişkisi ve metaverse ile ilgili hususları ele aldı. Kripto varlıklarla ilgili hukuki düzenleme gerçekleştirilecek.

Diyarbakır annelerine ilişkin gündemi her daim izliyoruz. Dağa kaçırılanların istatistiklerine baktım, büyük kısmı 18 yaşından küçük. Ülkemizin terörle mücadelesi dünyadaki en meşru mücadelelerinden bir tanesidir. Teröre karşı mücadelemiz en kuvvetli şekilde sürüyor.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, projelerden birinin 'İklim Bakanlığı'nı kurmak olduğunu dile getirmişti. Bunlar artık bizi şaşırtmıyor. Önceden hazırlık yapılmış bir toplantı esnasında 'İklim Bakanlığı'ndan söz etmesi çok şaşırtıcı oldu. Çünkü ülkemizde İklim Bakanlığı halihazırda var. Muhalefetin seneler evvel hayata geçmiş yeniliklerden bihaber olduğu görülüyor. Vizyon geliştirmeyi bir kenara bırakın, var olandan bile haberleri yok.

'Gazeteci' sıfatı taşıyan Sedef Kabaş'ın gerçekleştirdiği hareket asla kabul edilemeyecek bir davranıştır. Baştan sona ahlak yoksunluğudur, pespayeliktir. Bunun düşünce özgürlüğü ile hiçbir ilgisi yoktur. Halkımız, ülkemizin dört bir köşesinde bu ahlaksız yaklaşıma karşı suç duyurusunda bulunmuştur.

Cumhurbaşkanlığı makamına açık bir hakarettir. Keşke kaliteli bir muhalefetimiz olabilse. Aynı şeyler sizin liderinize karşı söylense kabul eder misiniz? Mücadelemiz hukuki olarak devam edecektir. Nefret ve hakaret siyasetine asla geçit vermeyeceğiz.

Dünya gündemi

Sayın Cumhurbaşkanımız krizin hem Rusya hem de Ukrayna tarafına hitap eden bir yaklaşım ortaya koyuyor. Dünya bir süredir Ukrayna merkezli krizden bahsediyor. Yalnızca Türkiye krizin her iki tarafına karşı da olumlu bir irade ortaya koyuyor. Bölge yeni bir savaşı daha kaldıramaz.

Avrupa Birliği, Ukrayna-Rusya krizinin çözümüne öncülük etmiyor. Türkiye, Avrupa Birliği'ne büyük bir vizyon katabilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Avrupa Birliği sırtından bu yükü alabilirdi fakat değerlendiremediler.

KKTC'de seçimler tamamlandı. Bu 'yavru vatan'daki demokrasinin geldiği son noktayı göstermesi yönünden son derece önemlidir. İşlemekte olan bir demokrasi ile KKTC yoluna devam edecektir."

Yorumlar (0)