Mustafa Sarıgül: Sınırlar yolgeçen hanına döndü

Mustafa Sarıgül, "Hudutlarımızın adeta yolgeçen hanına dönmesi, artış gösteren taciz ve suç vakaları huzursuzluk ortamı yaratmaya başladı. Bu durum da terör kadar önemli bir problemdir. İç barışımızın önündeki en büyük engellerden biridir. İsrail'le, Ermenistan’la barışabiliyorsak Suriye ile de barışmalıyız. Suriyelilerin geri dönmelerini tesis edecek koşulların oluşması için çaba sarf etmeliyiz." dedi.

SİYASET 18.04.2022, 21:27
Mustafa Sarıgül: Sınırlar yolgeçen hanına döndü

TDP (Türkiye Değişim Partisi) lideri Sarıgül, partisinin genel merkez binasında gerçekleştirdiği haftalık basın toplantısında gündemi yorumladı.

"Asgari ücret kiraya dahi yetmiyor"

İktidarın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştiren Sarıgül, Adıyaman'da 78 temizlik işçisi ilanına 17 bin, Niğde'de 28 temizlik işçisi alımına ise 10 bin kişinin başvuruda bulunduğunu, kiraların tavan yaptığını, asgari ücretin kiraya dahi yetmediğini belirtti. 

Sarıgül, "Fakat tüm bu sorunlar tartışılmıyor, konuşulmuyor. Kimin cumhurbaşkanı adayı olacağıyla ilgileniyorlar. Başkentte bunları bir türlü konuşmayan bir siyaset lobisi mevcut. Bahse konu lobiyi evlerine geri gönderecek olan, tüm hesapları altüst edecek olan tek parti TDP'dir." şeklinde konuştu.

"Esad ile barışmalıyız"

Ülkemizdeki sığınmacıların milli güvenlik problemi halini aldığını iddia eden Sarıgül, "Hudutlarımızın adeta yolgeçen hanına dönmesi, artış gösteren taciz ve suç vakaları huzursuzluk ortamı yaratmaya başladı. Bu durum da terör kadar önemli bir problemdir. İç barışımızın önündeki en büyük engellerden biridir. İsrail'le, Ermenistan’la barışabiliyorsak Suriye ile de barışmalıyız. Suriyelilerin geri dönmelerini tesis edecek koşulların oluşması için çaba sarf etmeliyiz." sözlerini sarf etti. 

"Hulusi Akar'a başarılar diliyorum"

Sarıgül, TSK'nın, Kuzey Irak'taki Basyan-Avaşin, Zap ve Metina bölgelerine yönelik dün gece havadan ve karadan başlattığı Pençe-Kilit Operasyonu'na dair ise şu yorumu yaptı:

"Çocuklarımızı, topraklarımızı, bayrağımızı korumak adına gece yarısı o bölgelere de sulh ve huzur getirmek için gerçekten büyük bir mücadeleye kalkışmışlardır. Allah'ın da izniyle o evlatlarımız, kazasız ve belasız bir şekilde ailelerinin yanına geri dönecek. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a başarılar temenni ediyorum. Askerlerimizin gözlerinden öpüyorum. Dualarımız onlar için."

Yorumlar (0)