Mustafa Sarıgül hükümete seslendi: Bu sorunları çözün!

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, düzenlediği basın toplantısında ülkenin çözüm bekleyen sorunlarına değindi. Daha fazla öğretmen ve engelli ataması yapılması gerektiğini kaydeden Sarıgül, "EYT'lilerin sorunu çözülmeli. Çiftçi ve esnaflara ucuz akaryakıt ve elektrik sağlanmalı." ifadelerini kullandı. Ekonomik milliyetçiliği benimsediklerini söyleyen Sarıgül, "Bütün kamu kurumlarında yerli otomobil TOGG kullanılmalı." dedi.

SİYASET 25.07.2022, 13:40 Hakan Öksüz
Mustafa Sarıgül hükümete seslendi: Bu sorunları çözün!

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, gündemin önemli konularına ilişkin görüşlerini aktardı. İstanbul'da yapılan tahıl zirvesinden çıkan sonucun kendilerini sevindirdiğini aktaran Sarıgül, "Ukrayna'daki depolarda kalan tahılların Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına ihraç edilecek olması son derece önemli. İstanbul'daki anlaşma dünya için yararlı." dedi.

"Kamu kurumlarında TOGG kullanılsın"

Atatürk'ün emanetine sahip çıktıklarını belirten Mustafa Sarıgül, "ekonomik milliyetçilik" doğrultusunda hareket ettiklerini kaydetti. Bu nedenle yerli otomobil TOGG'un üretilmesini son derece önemli bulduklarını söyleyen Sarıgül, "Bu projenin destekçisiyiz. Bize göre kamu kurumlarında kullanılan diğer araçlar satılmalı ve yerine TOGG gelmeli. Yerli olanaklarla üretilen otomobilimize sahip çıkmalıyız." ifadelerini kullandı.

"EYT'liler, esnaflar ve çiftçiler rahatlatılmalı"

Türkiye'nin önünde çözülmesi gereken çok fazla sorunun bulunduğunu aktaran TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Saymakla bitmiyor. Emeklilikte yaşa takılanlar sorunu uzun zamandır çözülemiyor. Bu insanlar yıllardır hak kayıpları yaşıyor. Hükümet, bu insanların mağduriyetini gidermeli. Esnaf ve çiftçinin durumu da zor. Daha fazla üretim için bu grupların rahat etmesi gerekiyor. Bunun için esnaf ve çiftçilerin kira stopajının kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. Öte yandan daha ucuz akaryakıt verilerek ekonomik dalgalanmalardan korunmaları sağlanabilir." değerlendirmesinde bulundu.

"Öğretmen ve engelli istihdamı artırılsın"

Esnaflara sicil affının çıkarılması gerektiğini ifade eden Mustafa Sarıgül, "Bahsettiğimiz bu sorunların acilen çözülmesi gerekiyor. Örneğin işe girişlerde yapılan mülakatlarda çok fazla haksızlık yaşanıyor. Mülakat sistemi kalkmalı. Kamudaki engelli istihdamının yüzde 6'ya yükseltilmesi ve 20 bin atamanın yapılması gerekiyor. Atanmayı bekleyen öğretmenlerin sorunlarının da farkındayız. 600 bin öğretmen içinden sadece 20 bini atanacak. Bu sayıyı en az 100 bine çıkarmak gerekiyor."

Yorumlar (0)