Mustafa Sarıgül, gönlündeki cumhurbaşkanı adayını açıkladı: "Takdir kendisinin..."

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "6'lı masa bir aday çıkaracaksa en doğru aday; Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur, ana muhalefet partisi lideridir fakat takdir, kendilerinindir" sözlerini kullandı. 

SİYASET 10.09.2022, 11:36 10.09.2022, 17:55
Mustafa Sarıgül, gönlündeki cumhurbaşkanı adayını açıkladı: "Takdir kendisinin..."

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, cezaevlerindeki mahkumlara ilişkin af talebini tekrarlamak için Bolu'ya geldi.

"Affet Türkiye'm"

Bolu T Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Af talebimiz, siyasi değil, vicdani bir taleptir. Toplumsal kardeşlik ve barış hukuku için 'Affet Türkiye'm' diyorum. Türkiye'de salgın koşulları nedeniyle hızlı yargılamalar oldu. Gözden kaçan bazı meseleler oldu. Cezaevlerinde 40 kişilik koğuşlarda 50-60 kişinin olduğu iddiaları var. Özellikle salgın koşulları sebebiyle esnaflarımız ekonomik olarak sıkıntıya düştü. Senetlerini ve çeklerini ödeyemediler. Binlerce esnafımız ne yazık ki ödeme güçlüğü içine düştü. Bu sebeple bir sicil affına da ihtiyaç var" sözlerini kullandı.

“Daima devletimizin yanındayız”

Sarıgül, 6'lı masanın adayının Kemal Kılıçdaroğlu olması gerektiğini söyleyerek, "6'lı masa bir aday çıkaracaksa en doğru aday; Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur, ana muhalefetin lideridir fakat tabii ki takdir, kendilerinindir" sözlerini kullandı. 

Türkiye-Yunanistan krizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer alacaklarını belirten Sarıgül, "Türkiye Değişim Partisi olarak devletimizin daima yanındayız. O sebeple Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözü, oldukça değerlidir. Yunanistan; Avrupa'nın, ABD’nin şımarık çocuğudur. Bir defa daha Yunanistan bilsin ki iç politikada farklılıklarımız olabilir fakat bayrak ve toprak söz konusu olduğunda devletimizin ve Cumhurbaşkanı'mızın yanında oluruz” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)