Mustafa Sarıgül de parti kuruyor

Aldığı oy oranlarıyla ve belediye başkanlığındaki başarılarıyla dikkat çeken Mustafa Sarıgül parti kurma kararı aldı.

SİYASET 16.08.2020, 11:46
Mustafa Sarıgül de parti kuruyor

CHP'nin 2018 Cumhurbaşkanı Adayı olan ve partisinden yüksek oy toplayan Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı'ndan sonra harekete geçmiş ve parti kuracağı iddialarını güçlendirecek hamleler yapmıştı.

Muharrem İnce'nin ardından bir hamle de, aldığı oy oranları yine partisinin ortalamasının çok üzerine çıkan Mustafa Sarıgül'den geldi. Daha önce Şişli Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Mustafa Sarıgül'ün parti kurma kararı aldığı öğrenildi.

Muharrem İnce'nin geçtiğimiz hafta başlattığı "1000 Günde Memleket Hareketi"nin ardından harekete geçen Mustafa Sarıgül cephesinde yoğun hareketlilik yaşanıyor.

CHP'den istifa ettiğini Ocak 2019'da, yerel seçimler öncesinde duyuran Mustafa Sarıgül'ün parti kurma hazırlıkları başlattığının en somut delili ise bir bina.

Mustafa Sarıgül'ün partisinin Çankaya Bulvarı'ndaki genel merkezinin fotoğrafı Hürriyet'in internet sitesinde yayımlandı. Mustafa Sarıgül'ün partisinin genel merkezi 7 katlı bir bina ve toplam 14 bin metrelik alandan oluşuyor.

Mustafa Sarıgül'ün kurduğu TDH'nin (Türkiye Değişim Hareketi) hazırlıklarını tam gaz sürdürdüğü öğrenildi.

Türkiye Değişim Hareketi (TDH), hâlihazırda 58 şehirde çalışmalara devam ediyor.

Mustafa Sarıgül'ün ilk ziyaretini Şırnak'a yapacağı bildirilirken, partisini de resmen bu şehirde duyuracağı ifade ediliyor.

AK Parti'den ayrılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi'ni, AK Parti hükümetinin ekonomiden sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi'ni kurmuştu.

Yorumlar (0)