Mustafa Sarıgül: Bunu ilk kez biz dile getiriyoruz...

Mustafa Sarıgül, "ABD, Afganistan üzerinden ülkemizi planlamak istiyor. Bu oyunu bozacağız. Bunu ilk kez TDP olarak biz dile getiriyoruz." dedi.

SİYASET 04.09.2021, 21:35 04.09.2021, 21:42
Mustafa Sarıgül: Bunu ilk kez biz dile getiriyoruz...

TDP (Türkiye Değişim Partisi) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin Trabzon 1. Olağan Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği konuşmada, kentin kendileri için son derece mühim olduğunu söyleyerek, il kongrelerinin hayırlı olmasını diledi.

"Bunu ilk kez biz dile getiriyoruz"

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin hemen ardından meydana gelen gelişmeleri değerlendiren Sarıgül, "Afganistan'a 20 yıl evvel gittiler, Afganistan'ı, tüm o ülkeyi işgal ettiler. Orada çok sayıda insan şehit oldu, kan akıtıldı. 20 yıl sonra toplarını, tanklarını, tüm helikopterlerini orada bıraktılar ve ülkeden çıktılar. Neden peki? Afganistan üzerinden ülkemizi planlamak istiyorlar. Bu oyunu bozacağız. Bunu ilk kez TDP olarak biz dile getiriyoruz." diye konuştu.

"İran-Pakistan bölgesinde bir tampon bölge oluşturulmalı"

Sarıgül, Afganistan'daki insanlık dramına işaret ederek, şöyle konuştu:

"İnsan hakları diyen, barış diyen, demokrasi diyen, lafa sıra geldiği zaman demokrasiyi, barışı, özgürlükleri, insan haklarını, bir Fransız olduğu zaman, Alman olduğu zaman, ABD'li olduğu zaman, İtalyan olduğu zaman ağzından düşürmeyen Avrupa Birliği'ne, Birleşmiş Milletlere ve ABD'ye sesleniyorum. İvedi bir şekilde o bölgede, yani İran-Pakistan bölgesinde bir tampon bölge oluşturulmalı. Afganistan'dan gelenlere Türkiye de yardımcı olmalı fakat AB de yardımcı olmalı. Ülkemize gelen ne kadar göçmen varsa AB'nin kendi nüfusu oranında o insanlara kucak açması gerekir. Siz, 4-5 milyonu yarın 10-15 milyon olarak 'Türkiye hepsine baksın.' derseniz bu doğru bir netice olmaz."

Sarıgül, söz konusu kongrede TDP İl Başkanlığına seçilen Murat Tosun ve yönetimi kutlayarak başarılar temenni etti.

Tosun, Sarıgül'e 61 numaralı Trabzonspor forması hediye etti.

Yorumlar (0)