Mustafa Sarıgül: Affet Türkiye'm...

Mustafa Sarıgül, “5 milyon Suriyeliye kucak açan devletimiz kader mahkumlarına da kucak açmalı ve onları hapishaneden çıkardıktan sonra gerekli olan tüm destek verilmelidir. Ulusal beraberlik ve birlik için affet Türkiye’m...” dedi.

SİYASET 26.04.2022, 23:45
Mustafa Sarıgül: Affet Türkiye'm...

TDP (Türkiye Değişim Partisi) lideri Sarıgül’ün 9 Nisan tarihinde başlattığı af çağrısının yeni durağı Osmaniye oldu. Osmaniye C Tipi Cezaevi'nin önünde affın niçin çıkması hususunda basın mensuplarına açıklamalar yapan Sarıgül, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı işlenmiş olan suçlar, çocuk tacizi, kadına karşı şiddet, uyuşturucu ve terör olayları gibi hususların genel af çerçevesinde yer alamadığını dile getirdi. 

"Suriyelilere kucak açan devlet kader mahkumlarına da kucak açmalıdır"

Sarıgül, “Ülkemizde 9 Nisan tarihinde bir af çağrısı yapmıştım. O günden bu yana da bu çağrıyı yinelemeyi sürdürüyorum. Af çağrımızın üç gerekçesi var. İlki toplumsal barışa gereksinim duymamız. Cezaevleri hıncahınç dolu. Yargılamaların biraz aceleyle yapıldığını, salgın sebebiyle dosyalara tam anlamıyla bakılmadığı hususunda da yoğun şikayetler alıyoruz. Bu gerekçeler sebebiyle bugün bir defa daha Osmaniye’den tüm siyasi parti liderlerine çağrı yapıyorum. Gelin af çıkaralım. Devletimizin adil ve kuvvetli olduğunu bir defa daha gösterelim. Hapishaneden çıkacak olan kader mahkumlarına manevi ve maddi destek verelim. 5 milyon Suriyeliye kucak açan devletimiz kader mahkumlarına da kucak açmalı ve onları hapishaneden çıkardıktan sonra gerekli olan tüm destek verilmelidir." şeklinde konuştu.

“Affet Türkiye’m...”

"Ulusal beraberlik ve birlik için affet Türkiye’m..." diye seslenen Sarıgül, “Ülkemizin vicdanına çağrıda bulunuyorum ve diyorum ki affet Türkiye’m... Annelerin hasretini bitirmek için affet Türkiye’m... Evlatlarımızı sevindirmek için affet Türkiye’m... Bu çağrım karşılık bulacaktır, buna olan inancım tam. Cumhuriyetimizin 100'üncü senesine giriyoruz. Devletimizin adil olduğunu, şefkatli olduğunu ve halkımızın merhametli olduğunu herkes biliyor. Çocuk tacizi, kadını hedef alan şiddet, uyuşturucu, terör gibi suçlar kapsam dışındadır." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)