Mustafa Sarıgül: ABD yönetimi Türkiye'deki muhalefete para gönderiyor

Sarıgül, “ABD'ye seslenmek istiyorum. Geçtiğimiz gün ABD Başkanı Biden, 'Kazansınlar diye Türkiye'deki muhalefet partilerine destek veriyoruz.' dedi. ABD, sen kendi işine bak, biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz” ifadelerini kullandı.

SİYASET 03.06.2021, 23:17 05.06.2021, 14:18
Mustafa Sarıgül: ABD yönetimi Türkiye'deki muhalefete para gönderiyor

TDP (Türkiye Değişim Partisi) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kırklareli'ne bağlı Babaeski ilçesini ziyaret etti. Babaeski’de büyük bir coşku ile karşılanan Sarıgül, ilçe parti binasının önünde gerçekleştirdiği açıklamada ABD'ye seslendi.

"ABD muhalefete destek veriyor"

Sarıgül, ABD Başkanı Joe Biden'ın, bir muhalefet partisine maddi destek verdiğini iddia etti.

Sarıgül, bu açıklamanın ülkemize ve demokrasimize söylenmiş olan en ağır söz olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"ABD'ye seslenmek istiyorum. Geçtiğimiz gün ABD Başkanı Biden, 'Kazansınlar diye Türkiye'deki muhalefet partilerine destek veriyoruz.' dedi. Bu açıklama, ülkemize ve demokrasimize söylenmiş olan en ağır sözdür. Partimiz hiçbir dış yardıma bakmaz. Hele hele ABD'lilerin yardımına hiç bakmaz. Partimiz desteği önce Allah’tan sonra da Türk milletinden alır."

"Bunun peşini bırakmayız"

ABD'nin Türkiye’de hangi muhalefet partisini desteklediğini kesinlikle açıklaması gerektiğine işaret eden Sarıgül, şöyle devam etti:

“Bunun peşini bırakmayız. Kaçtıkları yere kadar da kovalamaya devam ederim. ABD, Türkiye’de hangi muhalefet partisini destekliyorsa, hangi muhalefet partisine destek veriyorsa açıklamalıdır. Bugün burada söyledim diye yarın unutacağımı sanmayın sakın. Bu bir demokrasi ayıbıdır. Bu hürriyetimize, insan haklarına, kişinin mutluluğuna ve büyük bir azimle, büyük bir inançla demokrasinin erdemliği için sandığa giden yurttaşlarımızın oylarına saygısızlıktır ve sevgisizliktir. Bu ülkenin vatandaşı ve Türkiye Değişim Partisi der ki 'ABD, sen kendi işine bak, biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Nasıl Dumlupınar'da, Çanakkale'de, Kocatepe'de boyun eğmediysek, şimdi de hiçbir dış güce boyun eğmeyiz.'"

Sarıgül, konuşmasının ardından partisinin ilçe binasını açtı. Açılışın akabinde Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı’yı makamında ziyarette bulundu. 

Daha sonra Sarıgül, beraberindekiler ile birlikte esnafı ziyaret etti. 



Yorumlar (0)