Mustafa Destici’den çözüm vurgusu: Muhalefetin eline koz vermeyeceğiz

Dünya üzerinde yer alan en değerli üretim merkezi Denizli’ye giden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Çözüm isteyen herkese ulaşacağız. Muhalefetin eline koz vermeyeceğiz” dedi.

SİYASET 18.07.2022, 17:28
Mustafa Destici’den çözüm vurgusu: Muhalefetin eline koz vermeyeceğiz

Partisinin düzenlediği il istişare görüşmesi için Denizli’ye giden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, burada açıklamalarda bulundu.

Lavanta bahçelerini gezdi, tırpan ve orakla hasat yaptı

Dünyada imalatı sağlanan kekiğin yüzde 75'ini karşılayan Türkiye’de, bu imalatın ise yüzde 90 oranının sağlandığı Denizli’de çiftçilere ziyarette bulunan Mustafa Destici, eline tırpan ve orak alarak üreticilerle beraber hasat gerçekleştirdi. Yüzlerce kişinin gezip dolaştığı lavanta bahçelerine giden Destici, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin de katılım sağlamasıyla beraber Seyir Tepesinde gerçekleştirilen görüşmede partilileriyle yan yana geldi.

“Üye sayımızı arttıracağız”

Anket sonuçlarına değinen BBP Genel Başkan Destici, bunlara dikkat edilmemesini, normalden daha fazla çalışılma yapılması gerektiğini anlattı. Partisinin mensup sayısının çoğaltılması adına parti teşkilatlarından daha yoğun çalışmalarını talep eden Destici, “Amacımız üye sayımızı yüzde 1000 oranında yükseltmektir” dedi.

“3600 nasıl çözüldüyse diğer sorunlarda çözülecektir”

EYT probleminin en geç sene sonuna kadar çözüme ulaştırılacağını ve 3600 ek göstergenin çıktığını aktaran Destici, “Çalışanlar, emekliler ve işçiler yani yönetimden maaş alan binlerce kişi ne görev yapıyor olursa olsun, hangi isim altında ödeme verilirse hepsinin ödemeleri ile ilgili önemli derecede iyileştirmeler gerçekleştirildi. Tabi bu yeterli olacak mıdır? Elbette olmayacaktır. Biz daha öncesinde de 3600 ek gösterge verilmesini ve bütün memurlara ödenmesini talep etmiştik. Sonuçta bu şekilde oldu. Diğer taleplerde de çalışmalar gerçekleştirilecektir. Nasıl 3600 verildiyse diğer konularda da kimsenin şüphe etmesin” şeklinde ifade etti.

“KYK geri ödemeleri için çalışma yapıyoruz”

Kredi alan öğrencilerin burslarının geri ödemesi adına çalışma yaptıklarını söyleyen Destici, “Aynı durum üniversite okuyan öğrencilerimizi de ilgilendiriyor. Sizlerde biliyorsunuz şu an gündemde olan geri ödeme konusu var. Karşılıksız olan burs çeşidi çok az sayıda kişiye veriliyor. Çoğunlukla maddi olanakları kötü ve akademik başarısı fazla olanlara dağıtılıyor. Bunun yanında kredi işleyişi de bulunuyor. Kredi, başvuru yapan tüm öğrencilere veriliyor. Ancak bunun geri ödemesi çıkıyor. Denildiği üzer kredi. Daha öncesinde de bu krediye belirli bir oranda faiz ekleniyordu. Ancak Türkiye’de faiz fazla enflasyon az olunca tahmini bir iki yıl kadar önce öğrenciyi koruyabilmek adına bu faizi kaldılar. Bunun yerine enflasyon uygulaması faaliyete geçti. Ancak şu anki dönemde faiz düşük enflasyon yüksek kaldı. Bu durumda otomatik olarak öğrencilere yansıdı. Mevcut durumda kredi kullanmış olan öğrenciler çok büyük bir yük altına girmiş oldu. Bu yüzden bu konunun aciliyetle çözülmesi gerekiyor” dedi.

“Faiz ve enflasyon farklı eklenmemeli”

İlerleyen günlerde BBP’nin bu konuya el atacağını ifade eden Destici, “Kimsenin bu konuda kaygısı olmasın. Biz bu konu hakkında da çalışmalara başladık. Biz BBP olarak bu durumu mecliste daha önce de dile getirdik. Kamuoyuna da anlattık. BBP olarak bu konudaki teklifimiz, öğrencilerimizin aldığı krediden enflasyon ve faiz alınmasın. Öğrenciler ne kadar kullanım sağladıysa, işe başlar başlamaz 10 sene içinde eşit koşullarda ödesin. BBP ‘nin önerisi bu şekildedir. 4 sene okuyan bir üniversite öğrencisini düşünelim, 40 bin lira civarında bir kredi kullanımı yapmış fakat işe giriş tarihi de iki üç yıl sonra oldu diyelim. Biz bu öğrencinin krediyi eşit taksitler şeklinde bölelim ve 10 sene geri ödemesi olsun. 4 bin lira miktarında bir tutar düşüyor senelik olarak. Bu miktarı da 12 ye ayırırsak 360-370 TL oranında bir ödeme çıkıyor. Bu çıkan tutarı da birçok kişi basitçe karşılayabilir. Ancak enflasyon farkı ve faiz uygulanmamalıdır” diye konuştu.

“Son yaşananların ardından tarım çok önemli hale geldi”

Türkiye için tarımın önemli bir konu olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Destici, “Tarım şu anda ülkemiz adına çok önemli bir stratejik konu. Rusya ve Ukrayna savaşı sonrasında da pandemi hububat konusunu daha önemli bir hale getirdi. Tahıl olsun, buğday olsun, kekik ve diğer gıda ürünleri olsun çok değerli bir hal aldı. Pandemi sürecinden bizlere en fazla önerilen tarım ürünü kekikti. Bağışıklık sistemine sahip çıkan bir ürün. Şu anda bulunduğum yerde kekik üretimi konusunda oldukça önemli” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)