Mustafa Destici: Öğretmen maaşları en az 15 bin TL olmalı!

BBP genel merkezi binasında basın toplantısı düzenleyen Mustafa Destici, öğretmen maaşları için iyileştirme yapılması gerektiği vurgusu yaptı. BBP lideri Destici, "Yeni göreve başlayan bir öğretmen maaşının en az 15 bin TL olması gerekir' şeklinde konuştu.

SİYASET 31.08.2022, 17:34
Mustafa Destici: Öğretmen maaşları en az 15 bin TL olmalı!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gündeme dair konularla ilgili konuşan Destici, öğretmen maaşları konusuna da değindi.

Öğretmenlere 14 bin TL 'eğitime destek ödeneği'

Yapılan son zamlar ile birlikte öğretmen maaşları 12 bin 276 liraya yükselirken, 2022-2023 eğitim, öğretim yılında 'eğitime destek ödeneği' kapsamında öğretmenlere ödeme yapılacak.

Genel Başkan Destici, düzenlediği basın toplantısında, öğretmen maaşlarında yeniden bir iyileştirilmeye gidilmesi yönünde talepte bulundu.

"Yeni göreve başlayan öğretmenin maaşı 15 bin TL olmalı"

Ders ücretleri dışında, işe yeni başlayan bir öğretmenin en az 15 bin TL maaş alması gerektiğini ifade eden Destici, "Öğretmenlerimizin hepsi hakkıdır" ifadeleri ile konuya destek verdi.

"Irak’ta yaşanan hadiseler bir an önce sona ermeli"

Basın toplantısındaki açıklamalarına devam eden Destici, Türkiye'nin, Irak'ta yaşanan çatışmalar nedeni ile oluşacak ihtimal bir göç dalgasına yönelik tedbir alması gerektiğine dikkat çekerek, "Irak’ta yaşanan hadiselerin bir an evvel son bulması, ülkenin tam anlamıyla huzur ve barış ortamına kavuşması öncelikli isteğimizdir" dedi.

Destici: "Yunan halkı, ABD'nin kuklası olmaktan kurtulmalıdır"

Yunanistan'ın Türk hava sahası ile karasularına yönelik tacizlerine dikkat çeken Mustafa Destici, bu ülkeyle zaman zaman bazı ihtilaflar yaşandığını belirtti ve "Yunan halkı, yetersizliğini bir hayali Türkiye tehdidi ile örtmeye çalışan, istikballerini ise ABD'ye sığınarak ve aynı zamanda ABD'nin kuklası olarak inşa edebileceklerini zanneden, insan haklarına, hukuka riayet edip barış içinde, huzurlu bir şekilde yaşamak yerine, milli gelirlerini hiçbir zaman kazanamayacakları bir savaş için silahlanmaya harcayan, halkını yokluğa bilerek mahkum eden, bilgisiz, vizyonsuz, yeteneksiz, kifayetsiz, karikatür politikacılar ile hesaplaşmalı ve ülkelerinin gelecekleri adına bu zihniyetlerden bir an önce kurtulmalıdırlar." İfadelerini kullandı.


 

Yorumlar (0)