Mustafa Destici'den seçim barajı açıklaması

Seçim kanuna dair açıklamalarda bulunan Destici, seçimlerde baraj uygulanmasını yanlış bulduklarını ve barajın kaldırılmasını talep ettiklerini belirtti.

SİYASET 01.09.2021, 23:12
Mustafa Destici'den seçim barajı açıklaması

BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanı Mustafa Destici, basın mensuplarının karşısına geçti.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Destici, kuruldukları günden beri ilkeli bir söylem ve duruşta olduklarını dile getirerek, seçim kanununa dair düşüncelerini paylaştı.

"Belediye seçimlerinde de uygulanmalıdır"

Seçim barajı hususunda, “BBP olarak çok net bir şekilde söylüyoruz; seçimlerde baraj uygulamasını yanlış buluyoruz ve bunun kaldırılmasını talep ediyoruz.” diyen Destici, “Yalnızca milletvekili seçimleri için değil yerel seçimlerde de bunun uygulanmaması taraftarıyız.” ifadelerini kullandı.

Destici, şöyle devam etti:

“Seçim kanunu ve siyasi partiler yasası ile ilgili önceliğimiz, güçlü Meclis ve yönetimde istikrar, demokratik temsilde adalet, kendi düşüncelerini Meclis'te tam olarak ifade edebilen ve buna göre oy kullanabilen vekillerin olduğu bir Meclis'tir.”

"Büyük bir ayıp"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Başkanı Ekrem İmamoğlu için söylediği Fatih Sultan Mehmet yakıştırmasına da değinen Destici, şu sözleri sarf etti:

“Gerçekten böyle bir benzetme çok büyük bir ayıptır. Bu hem Fatih Sultan Mehmet'e hem Türk tarihine hem de Türkiye'ye karşı büyük bir ayıptır. Tabii ki bu yanlışlıkla dile getirilmiş bir söz ise derhal düzeltilmesi lazım.

"Özür bekliyorum"

Yanlışlıkla söylenmemiş ise o zaman niçin söylenmiş olabilir? Oradaki topluluğa ve İmamoğlu'na herhalde jest olsun ya da şirin gözükmek için ifade etmiş olabilir. Ben bunu yanlış buluyorum. 'Sehven ağzımızdan çıkmıştır, özür dileriz.' demelerini bekliyorum."

Yorumlar (0)