Mustafa Destici: Andımız, Atatürk'ün sağlığında okunduğu şekliyle okunmalı

BBP lideri ve BBP Ankara Milletvekili Mustafa Destici, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun 'Öğrenci Andı' kararını gözden geçirerek yenilenmesini ya da düzeltmesini beklediklerini dile getirdi. Destici, Öğrenci Andı'nın, Mustafa Kemal Atatürk'ün sağlığında okunduğu şekli ile okunması tavsiyesinde de bulundu.

SİYASET 16.03.2021, 22:08 16.03.2021, 22:40
Mustafa Destici: Andımız, Atatürk'ün sağlığında okunduğu şekliyle okunmalı

BBP lideri Destici, Danıştay 8. Dairesi'nin Öğrenci Andı'nın okutulmasını yürürlükten kaldıran yönetmeliğin iptaline dair kararının, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nca bozulduğunu hatırlatarak, "Aynı konuya ilişkin olarak, 2018'de 'dava açılamaz' denilmişti. Şimdi ne oldu? Yalnızca kurul üyelerinin değişimi ile karar değişmiş ise burada iki defa düşünmek gerekiyor. Söz konusu kararın ardından topluma izahat verilmesi lazım." dedi.

Dosyanın bir kez daha Danıştay 8. Dairesi'ne iletilmesinin beklendiğini kaydeden Destici, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'ndan toplumun büyük bir bölümü tarafından kabul edilmeyen bu kararı gözden geçirerek yenilenmesini ya da düzeltmesini beklediklerini dile getirdi.

"Normal değil"

Destici, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Çocuklarımızın 'Türküm' demesinden kimse rahatsız olmamalıdır. Milli kimlik, devletin en önemli temelidir. HDP'nin kapatılmasına ilişkin yasal incelemelerin başladığı bir dönemde alınan bu kararı normal karşılamıyoruz. Bu karar manidardır."

Destici, Öğrenci Andı'nın, Mustafa Kemal Atatürk'ün sağlığında okunduğu şekli ile okunması tavsiyesinde de bulundu.


 


 

Yorumlar (0)