"Mursi'nin dramını unutturmayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mahkeme salonunda vefat eden Muhammed Mursi hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Cemal Kaşıkçı cinayetinin unutulmasına nasıl rıza göstermemişsek Mursi'nin dramının da unutturulmasına asla izin vermeyeceğiz." dedi.

SİYASET 20.06.2019, 11:36 20.06.2019, 13:03
"Mursi'nin dramını unutturmayacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yabancı medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Erdoğan, Muhammed Mursi'nin mahkeme salonundaki vefatına ilişkin, "Cemal Kaşıkçı cinayetinin unutulmasına nasıl rıza göstermemişsek Mursi'nin dramının da unutturulmasına asla izin vermeyeceğiz." dedi.

"Meselenin aydınlığa kavuşturulması için mücadele edeceğiz"

"Bizim hiçbir ülkenin toprağında iç işlerinde gözümüz yok. Biz kendi milli güvenliğimizi vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlama almaya ardından da bölgemizin istikrar ve iç barışına katkı sunmaya çalışıyoruz. Cemal Kaşıkçı cinayetinin unutulmasına nasıl rıza göstermemişsek Mursi'nin dramının da unutturulmasına asla izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullanan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizi sık sık eleştirenlerin bilerek gözden kaçırdığı nokta burasıdır. Bizlere hak, hukuk, özgürlük dersi verenler Mısır halkının yüzde 52 oyla seçtiği Cumhurbaşkanının darbe mahkemelerinde ölümüne sessiz kalsa da biz sessiz kalmayız. Bir ülkede seçimle gelen ilk cumhurbaşkanı 20-20 dakika can çekişiyor orada en ufak bir müdahale yapılmıyor. Ailesi bir vasiyetin yerine getirilmesini istiyor kendi köyüme gömülmek istiyorum diyor ailesine naaşını vermiyorlar. Böyle bir cinayet olabilir mi? Sisi denilen kişi Mısır'da böyle bir yöneticidir. Sisi bir zalimdir ve bir demokrat değildir. Bu ifadelerimiz Sisi ve etrafındakileri rahatsız edebilir. Kaşıkçı cinayeti konusunda ülkemizin tutumunu haklı bulan Birleşmiş Milletler'in Mursi'nin şüpheli ölümünü muhakkak gündeme alacağına, sorumlulardan hesap soracağına inanıyorum. Uluslararası hukukun verdiği imkanları sonuna kadar kullanarak meselenin aydınlığa kavuşturulması için mücadele edeceğiz."

Medyaya eleştiri 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, inandırıcılığını ve itibarını kaybetmiş bir medyanın ne topluma ne de insanlığa hiçbir faydası olamayacağına da değinerek, "Takipçileri nezdinde güven erozyonuna uğrayan bir basın kuruluşu öncelikle o meslek mensupları için ağır bir yüktür. Demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak nitelendirilen medya, siyaseti dizayn etmenin muarızlarını imha etmenin bir aracı haline dönüştürülmemelidir." dedi. 

Basın yayın organlarının halk adına siyasetçileri denetlemesine, milletin çıkarları için gözcülük yapmasına karşı çıkmadıklarını belirten Erdoğan, "Bilakis denetim aracı olması gereken medyanın bir tahakküm aracına, siyaseti kendi istekleri doğrultusunda biçimlendirme vasıtası haline dönüşmesine itiraz ediyoruz. Kalemini terör örgütlerinin emrine verenler bizim nezdimizde asla gazeteci olamazlar." dedi. 

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz seçilmişler üzerinde anti-demokratik bir vesayet organı gibi hareket eden kibirli, yanlı, art niyetli bir gazetecilik anlayışına karşı çıkıyoruz. Gerçeklerin ortaya çıkması için kimi zaman canı pahasına görev yapan basın emekçilerine saygımız sonsuzdur. Ancak hakikatin tecellisi için çalışmak yerine tek gayesi iktidarı devirmek olan muhteris bir siyasetçi gibi davrananlara da gazeteci gözüyle bakmıyoruz. Kalemini ve kamerasını terör örgütlerinin emrine verenler bizim nezdimizde asla gazeteci olamazlar. Bizi sık sık eleştirenlerin bilerek gözden kaçırdığı nokta işte burasıdır."

Yorumlar (0)