Muharrem İnce’den Kılıçdaroğlu ziyareti açıklaması: Talepte bulunulmadı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretine dair sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Kılıçdaroğlu’ndan partime karşı herhangi bir şekilde ittifak teklifi gelmedi” dedi.

SİYASET 31.03.2023, 15:57
Muharrem İnce’den Kılıçdaroğlu ziyareti açıklaması: Talepte bulunulmadı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde patisine ya da kendisine yönelik bir ittifak teklifi gelmediğini ifade etti. Söz konusu ziyarete dair sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan İnce’nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Herhangi bir teklif gelmemiştir”

Doğruların öğrenilmesi adına açıklamada yapma gereği duyduğunu ifade eden İnce, "Bazı medya platformlarında kulis denilerek yayılan, ‘Cumhuriyet Halk Partisi idaresi ve Muharrem İnce arasında gerçekleştirilen müzakere adımı başarısız oldu’ gibi ifadelerde gerçeği yansıtmamaktadır. Öncelikle şunu dile getirmek istiyorum. Ne CHP idaresi ne de Kemal Kılıçdaroğlu, tarafıma veya partime bir ittifak teklifi yapmamıştır. Adaylığının duyurulmasının sonrasında Sayın Kılıçdaroğlu, 17 Mart 2023 günü Bağımsız Türkiye Partisi ile Milli Yol Partisi’ne, 20 Mart 2023 günü ise HDP’ye ziyarette bulunmuştur. Memleket Partisi ziyareti ise cumhurbaşkanı adaylığının netleşmesi sonrasında kalmıştır. Kalan bu süre zarfında iş birliği sağlanmasına yönelik bir müzakere ortamı doğal olarak meydana gelmemiştir veya oluşması talep edilmemiştir” dedi.

“İtibarsızlaştırmaya çalışmak müzakere yöntemi değil”

Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Kılıçdaroğlu’na seçimler için başarı dileyen İnce, “Net bir şekilde dile getirmem gerekiyor ki sosyal medya üzerinden siyasi partileri yaftalamak, onları linç etmek, diz çökmeye zorlamak ve itibarsızlaştırmak gibi bir müzakere biçimi yapılmaz. Modern demokrasilerde iş birlikleri siyasi partiler içerisinde kurumsal görüşmeler yoluyla ilerleme sağlar. Bunun haricinde tercih edilecek her durum, medeni bir bağlantı oluşturmayı kabul etmeyen dayatmacı ve despot bir düşünceyi temsil edecektir. Neyse ki meydana gelen bu cinnet durumu gün geçtikçe aklı selim bir duruma yerini bırakmaktadır, gerçekler tek tek ortaya çıkmaktadır. Kimin haklı kimin haksız olduğunu zaman gösterecektir” şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)