Muharrem İnce’den eski partisine sert tepki: “CHP’yi onlarla doldurdun”

Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’na PKK ve FETÖ konuları üzerinden tepki gösterdi. İnce, “Partide ki bütün Atatürkçüleri gönderdin, sonrada PKK’lıları ve FETÖ’cüleri oraya doldurdun” dedi.

SİYASET 03.08.2022, 11:28 03.08.2022, 11:44
Muharrem İnce’den eski partisine sert tepki: “CHP’yi onlarla doldurdun”

Muğla programının sonrasında Bodrum’a giden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, burada Memleket Partisi İlçe Binası’nın açılış törenine katılım sağladı. İlçe binasının açılış töreninde açıklama yapan İnce, eski partisi CHP'ye karşı sert ifadelerde bulundu.

CHP’nin Libya tutumuna, “Doğru yapmadılar”

Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye PKK ve FETÖ’cüleri aldığını söyleyen İnce, eski partisinin Atatürk'ün kurduğu parti olmadığını söyledi. İnce, bunun yanı sıra Libya tezkeresi için “Hayır” oyu veren CHP’nin de doğru yapmadığını ifade etti.

Doğu Akdeniz meselesinde önemli olduğuna vurgu yapan İnce, "Libya tezkeresi hususunda İyi Parti’nin oyu 'evet' idi. CHP ise 'hayır' oyunu kullandı. Neden “hayır” diyorsun? Doğru olanı yapmışlar. Bizde Akdeniz’de bulunmak istiyoruz. Türk askerleri Libya’da var olmalı. Bu sayede Akdeniz’de çıkan gazı rahatlıkla alabilelim bu şekilde paya sahip olabilelim. Bu durum sıkıntılı mı, evet sıkıntılı. Ancak, biz büyük bir devletiz, sen ne diye hayır oyu veriyorsun? Yarın bir gün iktidara gelirsen Libya teskeresine yine “hayır” mı diyeceksin. Libya siyasetini biz destekliyoruz. Biz Memleket Partisi olarak bu konuda 'evet' oyunu kullanacağız" şeklinde konuştu.

İnce’den CHP’ye: “PKK istemedi diye mi ‘hayır’ dediniz?”

CHP’ye “tezkereye neden hayır oyu verdiniz” diye soran İnce, "Yoksa PKK istemedi mi? Bunun için mi ‘Hayır’ dediniz? Şimdi bana niye oradan ayrıldın diye soru soranlara yeniden yanıt veriyorum. Orası şu anda Atatürk’ün partisi olmaktan çıktı. CHP’nin yalnızca bir hizmeti var o da Anıtkabir diyen Konya milletvekili. Bu kişileri sen nereden getirdin Kılıçdaroğlu? Ondan sonra Atatürkçüler ve Muharrem İnce partiden ayrılıyor. Peki, kim geliyor? Babacan’la ve Davutoğlu’yla iş birliği mi yapacaksın? Benim gibi Atatürkçüleri CHP’den gönderdin, oraya PKK’lıları ve FETÖ’cüleri doldurdun” dedi.

“PKK diye konuşuyorsan seninle işim olmaz”

Türkiye’nin Azerbaycan’a yardım etmesine değinene İnce, “Biliyorsunuz Azerbaycan’a bir yardım durumu oldu. Daha sonra CHP’den bir milletvekili ortaya çıktı ve dedi ki ‘Türkiye ne yazık ki Azerbaycan’a destekte bulundu’. Siz bunların kafasına bir bakın. Memleket Partisi olarak iktidara geldiğimizde Azerbaycan’a bundan daha fazla destekte bulunacağız. Ermenistan’ın hareketlerine karşı Azerbaycan’ın yanında duracağız. Eğer sen Atatürk’ü tartışma meselesi haline getiriyorsan, seninle biz ittifak için görüşmeyiz. Çocuk istismarı, kadına şiddeti yüksek bir sesle kınaman gerekiyor. Rantı aklından çıkaracaksın, çevreye ve doğaya saygılı olacaksın, terörü her anlamda kınayacaksın. Sen eğer ki PKK diye konuşuyorsan benim seninle hiçbir işim olmaz. Çünkü PKK bir terör yapılanmasıdır” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)