Muharrem İnce’den CHP çıkışı: “İşgal altında”

Ziyaretlerine devam eden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin rotası Rize oldu. Burada açıklamalarda bulunan İnce, “Bir sonra düzenlenecek olan kurultayda Anıtkabir’den Atatürk kalksa gelse, genel başkanlığa adaylığını koysa, genel sekreter olarak İsmet İnönü de gelse, ikisi beraber girseler bile kurultayı kazanamazlar. Kaybederler çünkü CHP şu an işgal içerisinde." dedi.

SİYASET 16.09.2022, 15:28 17.09.2022, 16:28
Muharrem İnce’den CHP çıkışı: “İşgal altında”

Ülke genelinde ziyaretlerine devam eden Muharrem İnce’nin yeni rotası Rize oldu. Basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalar yapan İnce, acıları kaşımak ya da kavga etmek gibi bir amacının olmadığını ifade ederek, " Osmanlı ile Cumhuriyet’i yarıştırma gibi bir amacımız olmadı. Cumhuriyet de bizim, Osmanlı da bizim. Mehter Marşı da bizim, İzmir Marşı da bizim. Partimiz Türkiye'ye şu an da yeni bir alternatif. Çok kısa bir süre içerisinde Memleket Partisi olarak örgütlenmeyi sağladık, bu şekilde seçime katılım sağlama hakkını kazandık. Bu seçim noktasında biz sürpriz bir parti olarak çıkacağız." diye konuştu.

“Diğer muhalefet partileri gibi değiliz”

Milli ve yerli bir parti olduklarını ifade eden İnce, "Bizi batımızdan Yunanistan, güneyimizden ise Suriye'den kuşatmayı planlıyor. Amerika şimdi Yunanistan'da 20'den fazla üs kurdu. Bu yapılan bir kuşatma düşüncesidir. Bunu daha önce Ukrayna’ya da yaptılar. Ukrayna ve Rusya arasında savaş hala sürüyor. 12 bin tankın bizim sınırımızda ne işi var? Bu hususta bu ülkeyi idare eden yönetime her çeşitte desteği sağlarız, hiç sorun olmaz. Biz milli ve yerli bir partiyiz. Libya hususunda da her çeşit desteği sağlıyoruz. 'Mavi vatan' her zaman vazgeçilmezdir. Biz şu an etrafta olan muhalefet partileri ile aynı değiliz. Biz eğer bir çalışma doğru ise destekleriz. SİHA ve İHA'ların arkasındayız. Biz iktidara geldiğimizde bu çalışmalar kaldığı yerden sürdürülecek. Biz AK Parti ve Erdoğan'ın Suriye siyasetini desteklemiyoruz." şeklinde konuştu.

“Tabana demiyorum, tepedekilere söylüyorum”

Konuşmasına devam eden Muharrem İnce, şu şekilde açıklamalarda bulundu: "Önümüzde yapılacak bir kurultay var. Anıtkabir’den Atatürk kalksa gelse genel başkanlığa adaylığını koysa genel sekretere olarak İsmet İnönü gelse 2'si birden girseler, yine de kurultayı kazanamazlar. Kaybederler çünkü şu an CHP, bir işgal içerisinde. Cümlelere bir bakın. 'Atatürk diyemem, Mustafa Kemal, derim'. Atatürk’ün kurmuş olduğu partiye Sakarya Meydan Muharebesi'ni Sakarya'da kutlamak yakışıyor mu? Bu şekilde bir durum olabilir mi? Bir milletvekili Atatürk'e yönelik 'Dersim katliamcısı' dedi. Bu kişi Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekili. Orada herhangi bir şekilde mücadele ihtimali bulunmuyor. Haklı çıkmakta mühim değil. Muharrem İnce daha fazla oy toplar. CHP'de yaptığınız başarıların cezasız kalmama gibi bir ihtimali yok. İstanbul’da işgal altındaydı. İşgal edilmiş olan şehri Mustafa Kemal Paşa, terk etti ve Ankara'ya gitti. Bu şekilde İstanbul'u kurtardı. Biz de aynı mantıkla CHP'yi de kurtaracağız. İşgali kaldıracağız, merak etmeyin. Ben işgal derken il başkanlarını ve ilçe başkanlarını içerisine almıyorum. Tepede bulunan 3-5 idareciden kastediyorum. Benim sıkıntım Cumhuriyet Halk Partisi ile olmadı hiçbir zaman. Orayı yönetenler ile sorunum var. Taban ile ilgili sıkıntım olmadı. O kişiler benim arkadaşım, kardeşlerim ve dostlarım.” dedi.

Yorumlar (0)