Muharrem İnce’den ahırda basın toplantısı

Muharrem İnce, bir ahırda gerçekleştirdiği basın toplantısında, Memleket Partisi'nin tarım politikalarını duyurdu.

SİYASET 05.04.2022, 19:52
Muharrem İnce’den ahırda basın toplantısı

Memleket Partisi lideri İnce, memleketi Yalova’da basın mensuplarıyla buluştu. 

Kent merkezine bağlı Safran köyündeki bir çiftliğin ahırında düzenlenen basın toplantısında çiftlik hayvanlarını arkasına alan Memleket Partisi lideri, saman balyalarını da sehpa ve koltuk olarak kullandı.

Toplantıdan evvel eline küreği alan İnce, büyükbaş hayvanlara yem verdi. İnce, akabinde partisinin tarım politikaları ile ilgili açıklamalar yaptı.

"Anayasa’nın 116. maddesini tüm yurttaşlara öğreteceğiz"

Tarımın çok önemli bir sektör olduğunu dile getiren İnce, bu sektöre destek vereceklerini belirtti. Hayvansal ve bitkisel üretimin bir bütün olduğunu ifade eden İnce, “Bütüncül politikaları uyguluyor olacağız. Anayasa’nın 116. maddesini tüm yurttaşlara öğreteceğiz. Devlet Planlama Teşkilatı'nı tekrar aktif duruma getireceğiz. Tarımda 5 senelik üretim planlaması hazırlayacağız. Yani gelişmiş ülkelerdeki gibi. Bütün barajların inşaatlarını bitireceğiz ve arazi içi, tarla içi sulama sorunlarını ivedilikle çözeceğiz.” sözlerini sarf etti.

"Vergi almayacağız..."

Çitçilere alım garantisi sunacaklarını aktaran İnce, ilaç, mazot, fide, tohum ve tarla kirasından vergi alınmayacağını kaydetti.

Bitkisel üretimi tekrar planlayacaklarını da sözlerine ekleyen İnce, iktidara gelmeleri halinde, Türk milletine en ucuz domates, ekmek ve eti yedireceğini savundu.

Söz konusu toplantıda İnce'ye Memleket Partisi Yalova İl Başkanı Ertan Şener de eşlik etti.

Yorumlar (0)