Muharrem İnce: Yola çıkıyorum, Macron gibi olacağım!

Muharrem İnce, yola halkla birlikte çıktığını ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron gibi "partisiz lider" olabileceğini söyledi. 

SİYASET 08.08.2020, 14:35
Muharrem İnce: Yola çıkıyorum, Macron gibi olacağım!

Muharrem İnce'nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yollarını ayırarak, yeni bir parti kuracağına yönelik iddialar, bir süredir gündemdeki yerini koruyor.

Söz konusu iddiaların odağındaki Muharrem İnce, Fatih Altaylı'ya önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Muharrem İnce, 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 31 oranında oy aldığını ve şimdi yüzde 51 oranında oya sahip olabilmek için yola çıktığını ifade etti. 

Bunun üzerine Fatih Altaylı, Muharrem İnce'ye "yeni bir partiye doğru mu yola çıktığını" sordu. 

"Parti kurmuyorum"

Muharrem İnce, çıktığı yolun Diyarbakır'da bulunan karpuz tarlasına gittiğini ve orada vatandaşlarla beraber karpuz toplayacağını, Rize'de çay toplayacağını ve Muğla'da bulunan Sümbül Deresi'nde ise işçilerin yanında olacağını ifade etti. 

Yollara düşeceğini ve kendisini vatandaşlara emanet edeceğini aktaran Muharrem İnce, yeni parti kurmayacağını, sadece bir hareket başlatacağını ve halkla birlikte yola çıkacağını söyledi. 

"Macron gibi olabilirim"

Fatih Altaylı, "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron gibi partisiz bir liderlik düşündüğü" kanaatine vardığını söyleyince Muharrem İnce'den yanıt geldi.

Muharrem İnce, Fransa Cumhurbaşkanı Macron gibi olabileceğini belirterek, başlatacağı hareketin yeni bir parti haline mi geleceğini ya da diğer partilerin söz konusu hareketi mi destekleyeceğini henüz bilmediğini ifade etti. 

"Hedef yüzde 51"

Kendisinin yola çıkacağına dikkat çeken Muharrem İnce, yüzde 10 veya yüzde 49'u hedeflemediğini, yüzde 51 için yola çıkacağını ekledi. 

Yorumlar (1)
Metin 4 yıl önce
Destekliyorum