Muharrem İnce, Tunç Soyer'e ateş püskürdü

İzmir’de partisinin 1. Olağan İzmir İl Kongresi'ne iştirak eden Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, kongre afişlerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından toplatıldığını savunarak Başkan Soyer’i eleştirdi.

SİYASET 22.08.2021, 20:50 24.08.2021, 15:02
Muharrem İnce, Tunç Soyer'e ateş püskürdü

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin İsmet İnönü Kültür Merkezi'ndeki 1. Olağan İzmir İl Başkanlığı Kongresi'nde gerçekleştirdiği konuşmada, İzmir'de bulunmaktan ve partililerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"Siz Atatürkçü olsanız ne olur, din tüccarı olsanız ne olur?"

Kongre öncesi salonun dışına asılan afişlerin zabıta ekipleri tarafından toplandığını belirterek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sert bir dille tepki gösteren Muharrem İnce, şöyle konuştu:

"Henüz yeni kurulmuş bir parti il kongresine gidecek. Salonun dışına gençlerimiz afiş astı. Belediye zabıtaları hepsini koparıp depoya atmış. Siz Atatürkçü olsanız ne olur, din tüccarı olsanız ne olur? İkiniz akrabasınız. Mültecilere bakacağını söylüyordun, flamingoların başkanı olduğunu söylüyordun. Bunların hiçbirine itirazım yok. Ama dubaracıysan, numaracıysan itirazım var. Sen kiminle dans ettiğini sanıyorsun? Sen kimsin de benim afişlerimi buradan söküyorsun? Bak Başkan, bu afişler diğer partilerinkine benzemez. Memleket Partisi’nin afişleri farklı, o bayrak belediye rantı yok, Hazine parası hiç yok. Gönüllülerin parası var. Bu parayı senden alırım."



"31 Mart seçimlerinde destek istemişti"

Soyer'in yerel seçimlerden evvel kendisini arayıp destek istediğini de söyleyen İnce, şimdi afişlerin sökülmesine anlam veremediğini kaydetti.

Muharrem İnce, CHP'den ayrılma sebebini ve sonraki süreci anlatarak, "Biz bir göreniz, onlar bir bölen. Önümüzdeki sene içerisinde kimin gören olduğunu, kimin bölen olduğunu tüm Türkiye görecek." şeklinde konuştu.



Yorumlar (0)